Πλημμυρισμένα χιλιάδες καλλιεργήσιμα στρέμματα σε απόγνωση οι αγρότες Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων

Απελπισμένοι οι αγρότες των Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων, καθώς για μια ακόμη φορά βλέπουν τα χωράφια τους να πνίγονται στα νερά και να γίνοντα...


Απελπισμένοι οι αγρότες των Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων, καθώς για μια ακόμη φορά βλέπουν τα χωράφια τους να πνίγονται στα νερά και να γίνονται στο ίδιο έργο θεατές!

Από την προηγούμενη ακόμη πλημμύρα δεν μπορούσαν να μπουν στα χωράφια τους να πάρουν την σοδειά τους, όπως βαμβάκι κλπ. Τώρα ακόμη μερικά βαμβάκια είναι αμάζευτα, ενώ στο νερό βρίσκονται και χιλιάδες στρέμματα με σιτηρά κ.α.


Οι αγρότες που μίλησαν στο trikalaola.gr αναφέρουν ότι έχουν πάθει ολική καταστροφή και εκφράζουν την μεγάλη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι, οι δήμοι του Νομού Τρικάλων και ο δήμος Τρικκαίων που ανήκουν τα Μεγάλα Καλύβια, έχουν πάρει χρήματα από την Πολιτεία μετά την πλημμύρα του Ιανού για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων (ειδικά για τα Μ. Καλύβια).


Αλλά ο δήμος δεν προχώρησε σε κανένα έργο υποδομής αλλά ούτε στον καθαρισμό και διάνοιξη των καναλιών και ούτε του ποταμού που εκβάλει στον ποταμό Πάμισο, ακόμη και οι αγροτικοί δρόμοι δεν έχουν γίνει, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυτά τα πλημμυρικά φαινόμενα.
Δεν μπορούν πλέον να μπουν στα χωράφια τους και να τα καλλιεργήσουν για τη νέα καλλιεργητική περίοδο.


πηγή: trikalaola.gr

Σχόλια