Πού βρίσκεται η βαρύτερη φράουλα στον κόσμο – Κατέρριψε Ρεκόρ Γκίνες

Ο Τσάχι Άριελ στο Ισραήλ καλλιέργησε τη βαρύτερη φράουλα στον κόσμο, σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Ζυγίζοντας 289 γραμμάρια, η φράο...


Ο Τσάχι Άριελ στο Ισραήλ καλλιέργησε τη βαρύτερη φράουλα στον κόσμο, σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Ζυγίζοντας 289 γραμμάρια, η φράουλα είναι πέντε φορές μεγαλύτερη από το μέσο βάρος μιας κανονικής φράουλας της τοπικής ποικιλίας Ilan, δήλωσε ο Ισραηλινός αγρότης και ερευνητής στο Ηφαιστειακό Ινστιτούτο του Ισραήλ, όπου αναπτύχθηκε το στέλεχος.Η φράουλα έχει μήκος 18 εκατοστά και περίμετρο 34 εκατοστά. Ο Άριελ ήλπιζε πως θα κέρδιζε μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, όταν είδε πόσο μεγάλωνε το φρούτο που είχε καλλιεργήσει στο αγρόκτημα της οικογένειάς του πέρυσι. Περίμενε απλώς την επιβεβαίωση ότι πρόκειται για ρεκόρ, ενώ διατηρούσε την τεράστια φράουλα στον καταψύκτη ως απόδειξη.

«Όταν το ακούσαμε, ήταν ένα φανταστικό συναίσθημα. Μπήκα στο αυτοκίνητο, γέλαγα και τραγουδούσα», περιέγραψε ο Άριελ, ενώ επιδείκνυε με υπερηφάνεια το πιστοποιητικό του. «Το περιμέναμε αυτό εδώ και πολύ καιρό». Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγράψει ένας Ιάπωνας αγρότης, που ανακάλυψε μια φράουλα βάρους 250 γραμμαρίων στη σοδειά του το 2015.


Σχόλια