ΑΚΚΕΛ: Εκτός ενίσχυσης λόγω αύξησης της τιμής των ζωοτροφών αφήνει το ΥπΑΑΤ τους κτηνοτρόφους της Βόρειας Ελλάδας ;

Ερώτηση ΑΚΚΕΛ προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Θέμα: " εκτός ενίσχυσης για την ραγδαία αύξηση της τιμής των ζωοτροφών...Ερώτηση ΑΚΚΕΛ προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Θέμα: " εκτός ενίσχυσης για την ραγδαία αύξηση της τιμής των ζωοτροφών αφήνει το ΥπΑΑΤ τους κτηνοτρόφους της βόρειας Ελλάδας ;"

Διαβάσαμε με έκπληξη τα μέτρα στήριξης για την κτηνοτροφία από τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Σπήλιο Λιβανό. 

Είναι γνωστό πως ο υπουργός μπορεί να μην έχει δει ποτέ στην ζωή του πρόβατο, οι συνεργάτες του όμως στο ΥπΑΑΤ ; 

Θα δώσουν λέει το 7% επί του τζίρου των κτηνοτρόφων για τους μήνες από Ιανουάριο έως Μάρτιο, ως ενίσχυση για την αύξηση των τιμών των ζωοτροφών !!!! 

Έλα όμως που ειδικά στην βόρεια Ελλάδα τα ζώα γεννάνε Δεκέμβριο- Ιανουάριο λόγω κλιματικών συνθηκών και τα αρνιά θα σφαγούν Μάρτιο- Απρίλιο και αμέσως μετά ξεκινάνε οι κτηνοτρόφοι τα αρμέγματα. 

Οπότε οι μήνες Ιανουάριος - Μάρτιο ειδικά για τους κτηνοτρόφους της βόρειας Ελλάδας αλλά και κάποιων άλλων ποιο ψυχρών περιοχών είναι νεκρά περίοδος και δεν υπάρχει τζίρος παρά μόνο έξοδα. 

Δηλαδή ο κύριος Λιβανός αφήνει εκτός ενίσχυσης τους κτηνοτρόφους της βόρειας Ελλάδας και των ποιο ψυχρών περιοχών που στην πραγματικότητα είναι αυτοί που έχουν και το υψηλότερο κόστος παραγωγής, άρα και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Επειδή όλα τα παραπάνω είναι παντελώς άδικα για τους κτηνοτρόφους της βόρειας Ελλάδας αλλά και άλλων ψυχρών περιοχών της χώρας, επειδή με αυτόν τον τρόπο διαβάλετε η ισονομία- ισοπολιτεία και δημιουργούνται κτηνοτρόφοι δύο ταχυτήτων.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός

Προτίθεται να βελτιώσει τον τρόπο ενίσχυσης των κτηνοτρόφων λόγω της τεράστιας αύξησης των τιμών των ζωοτροφών, ώστε να μην εξαιρεθούν οι κτηνοτρόφοι της βόρειας Ελλάδας απο την συγκεκριμένη επιδότηση ;

Σχόλια