«Να επισπευσθούν τα πορίσματα για τις ζημιές στην ντομάτα από τον παγετό της άνοιξης του 2021»

Να επισπευσθούν οι διαδικασίες έκδοσης των πορισμάτων για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην ντομάτα και συγκεκριμένα από τον παγετό της άνοιξη...


Να επισπευσθούν οι διαδικασίες έκδοσης των πορισμάτων για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην ντομάτα και συγκεκριμένα από τον παγετό της άνοιξης του 2021 στην επαρχία Φαρσάλων και από χαλαζοπτώσεις και καύσωνα σε ολόκληρο τον νομό πέρυσι, ζήτησε από τον νέο προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας, Σπύρο Σπυρόπουλο, η διοίκηση του ΘΕΣΤΟ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Χρήστο Σουλιώτη.


Αναλυτικότερα η διοίκηση του ΘΕΣΤΟ επισκέφτηκε τον νέο προϊστάμενο για να τον συγχαρεί για τα νέα του καθήκοντα, ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε μία μόνιμη, αγαστή και αποτελεσματική συνεργασία. Επιπροσθέτως έγινε συζήτηση για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με τα πορίσματα για τις περσινές ζημιές, με τον Χρ. Σουλιώτη να ζητά από τον μηχανισμό του ΕΛΓΑ να μη «θυσιαστεί» η ντομάτα που έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τα καιρικά φαινόμενα για άλλα προϊόντα, ως προς την προτεραιότητα έκδοσης των πορισμάτων.


ΑΝΟΔΙΚΗ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ

Στο μεταξύ αποδεκτή έκανε η βιομηχανία «Νομικός» την πρόταση του ΘΕΣΤΟ για ανοδική αναπροσαρμογή τιμολογίων μεταξύ τοματοπολτού και αποφλοιωμένης ντομάτας. Έτσι, όσοι υπογράψουν ανοιχτά συμβόλαια θα πληρωθούν με 95-100 ευρώ τον τόνο, ενώ όσοι κάνουν κλειστά συμβόλαια για το 50% της παραγωγής θα πληρωθούν από 115-120 ευρώ τον τόνο.

*Τέλος, η διοίκηση του ΘΕΣΤΟ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια της διοίκησης του Συνεταιρισμού στην οικογένεια του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου και της ΕΒΟΛ, Νικήτα Πρίντζου, τονίζοντας ότι η «απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό στον συνεταιριστικό χώρο, όχι μόνο της Θεσσαλίας, αλλά και πανελλαδικά. Δυστυχώς οι αγρότες έχασαν έναν πολύτιμο σύμμαχο και η Θεσσαλία έναν μεγάλο οραματιστή».


πηγη:eleftheria.gr

Σχόλια