Ανατιμήσεις της τάξεως του 25% έρχονται στους φούρνους και στα αρτοποιία ...

Εξωπραγματικές αυξήσεις στο ψωμί. Ανατιμήσεις της τάξεως του 25% έρχονται στους φούρνους και στα αρτοποιία της Πάτρας και ήδη αλυσίδα που δρ...


Εξωπραγματικές αυξήσεις στο ψωμί. Ανατιμήσεις της τάξεως του 25% έρχονται στους φούρνους και στα αρτοποιία της Πάτρας και ήδη αλυσίδα που δραστηριοποιείται στον κλάδο ανακοίνωσε την απόφαση της αυτή, προχωρώντας σε σχετικές αναρτήσεις στα μαγαζιά της και ενημερώνοντας τους πελάτες της.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου οι ανατιμήσεις πλέον αυτές είναι αδύνατον να αποφευχθούν. Το ύψος των ανατιμήσεων αυτών με βάση το ποσοστό του 25% που αναμένεται να πάρουν κατά μέσο όρο, θα φτάσει το 1,50 ευρώ το μισό κιλό και τα 3 ευρώ το ένα κιλό ψωμί.

Όπως υποστηρίζουν οι επαγγελματίες πρόκειται για ένα σενάριο που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποφύγουν απορροφώντας τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες στο αλεύρι, στη μαγιά, στα αβγά, στο γάλα, στη ζάχαρη όμως πλέον η εισβολή των Ρώσων και ο πόλεμος στην Ουκρανία, δεν αφήνουν άλλα περιθώρια.

Το στάρι έχει ανέβει ήδη κατά 80% και συνεχίζει το ράλι στην τιμή του, ενώ το ίδιο ισχύει για τα άλευρα και για τα σπορέλαια, ειδικότερα το ηλιέλαιο που έφτασε τα 30 με 35 ευρώ το 10λίτρο.

Μαζί με όλες αυτές τις ανατιμήσεις υπάρχει ασφαλώς και ο βραχνάς της ενεργειακής κρίσης που πλήττει τους φούρνους και τα αρτοποιία, βγάζοντας τους εκτός προϋπολογισμού και αναγκάζοντας τους να χρωστούν είτε στην ΔΕΗ, είτε σε ιδιώτες πάροχους.

Αυξήσεις αναμένονται και σε όλα τα γλυκίσματα που παράγονται από τους φούρνους. Το βασικό όμως είναι ότι πλέον το ψωμί αναμένεται να φτάσει τα 3 ευρώ. Κι αυτό είναι ένα ζήτημα και για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αλλά και για την αγοραστική δύναμη των επιχειρήσεων αυτών.

Πηγή: patrasevents.gr

Σχόλια