Θ.Ζεμπίλης(ΝΔ): Επισπεύδεται η αποζημίωση του φυτικού κεφαλαίου,με 50 ευρώ / ελαιόδεντρο στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας

«Με τροπολογία που έρχεται τις επόμενες ημέρες προς ψήφιση στη Βουλή, επισπεύδεται η αποζημίωση του φυτικού κεφαλαίου, με 50 ΕΥΡΩ προκαταβολ...


«Με τροπολογία που έρχεται τις επόμενες ημέρες προς ψήφιση στη Βουλή, επισπεύδεται η αποζημίωση του φυτικού κεφαλαίου, με 50 ΕΥΡΩ προκαταβολή ανά ελαιόδεντρο στις πληγείσες περιοχές», ανέφερε ο Θανάσης Ζεμπίλης σε ραδιοφωνική συνέντευξη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. «Η τροπολογία είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι πληρωμές να γίνουν απευθείας από τον ΕΛΓΑ και να εξοικονομήσουμε πολύτιμο χρόνο», συμπλήρωσε ο Βουλευτής Ευβοίας.


Ο Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρθηκε στη χθεσινή σύσκεψη με κυβερνητικά στελέχη και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, που έλαβε χώρα στο Διοικητήριο στη Χαλκίδα, καθώς και στα επιπρόσθετα οριζόντια μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν και αφορούν την ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων των δύο πυρόπληκτων δήμων. «Αποφασίστηκε η οριζόντια ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων, που εδρεύουν στους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, μέχρι το ποσό των 18.000 ΕΥΡΩ με βάση τις δαπάνες του 2020.

Η χρηματοδότηση της συγκεκριμένης δράσης θα γίνει από το ΕΣΠΑ και το δεσμευμένο ποσό φτάνει τα 20 εκατ. ΕΥΡΩ. Βέβαια, πρέπει να σημειώσουμε ότι θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση και από το ΠΔΕ προκειμένου να ενισχυθούν και μη επιλέξιμες επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα κάποιες μεγάλες επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων», ανέφερε ο Θανάσης Ζεμπίλης. Επίσης, ο κ. Ζεμπίλης αναφέρθηκε στις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων, αλλά και στο 7ετές πρόγραμμα για τους ρητινοκαλλιεργητές, που θα έχει ξεκινήσει μέχρι 1 Απριλίου.

Καλούμενος να σχολιάσει την πορεία υλοποίησης των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, ο Βουλευτής Ευβοίας εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον τρόπο που έχει κινηθεί μέχρι στιγμής η Περιφέρεια, τονίζοντας ότι «η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει τρέξει τα έργα με εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό. Ευελπιστούμε ότι τους επόμενους δύο με τρεις μήνες τα περισσότερα έργα θα έχουν συμβασιοποιηθεί.

ΠΗΓΗ:Eviathema.gr

Σχόλια