Ρωσία: Η Μόσχα περιορίζει τις εξαγωγές ζάχαρης και σιτηρών

Τον περιορισμό των εξαγωγών σιτηρών και ακατέργαστης λευκής ζάχαρης ανακοίνωσε η Ρωσία. Σύμφωνα με τη ρωσική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός της Ρ...
Τον περιορισμό των εξαγωγών σιτηρών και ακατέργαστης λευκής ζάχαρης ανακοίνωσε η Ρωσία. Σύμφωνα με τη ρωσική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας υπέγραψε σήμερα διάταγμα για την απαγόρευση των εξαγωγών λευκής και ακατέργαστης ζάχαρης μέχρι τις 31 Αυγούστου και των εξαγωγών σιταριού, σίκαλης, κριθαριού και καλαμποκιού μέχρι τις 30 Ιουνίου στις γειτονικές χώρες της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης.

© Παρέχεται από: enikos.gr
Ρωσία: Εισβολή διαδηλώτριας στη ρωσική κρατική τηλεόραση – “Σας λένε ψέματα”

Μία διαδηλώτρια διέκοψε απόψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του πρώτου καναλιού της δημόσιας ρωσικής τηλεόρασης, κρατώντας πλακάτ πίσω από την παρουσιάστρια με μηνύματα κατά του πολέμου στην Ουκρανία.

Στην επιγραφή, που ήταν γραμμένη στην αγγλική και στη ρωσική γλώσσα, αναφερόταν: «Όχι πόλεμος! Σταματήστε τον πόλεμο. Μην πιστεύετε στην προπαγάνδα. Σας λένε ψέματα εδώ!»

© Παρέχεται από: enikos.gr Διαδηλώτρια-Ρωσική τηλεόραση

Η πρωτοφανής διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε 19 ημέρες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, την οποία η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Το πρώτο κανάλι της δημόσιας ρωσικής τηλεόρασης ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα σχετικά με το περιστατικό, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το TASS.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η διαδηλώτρια είναι η Μαρία Οβσιανίκοβα και εργάζεται στο κανάλι. Φέρεται να έχει συλληφθεί και να βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα του Οστανκίνο.

πηγή: enikos.gr

Σχόλια