Εργαλείο για αγρότες και τις παραγωγές τους το δίκτυο των μετεωρολογικών σταθμών

Επεκτείνεται το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών, από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Στην εγκατάσταση τεσσάρων νέων αγρο-μετεωρολογικών σταθμ...


Επεκτείνεται το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών, από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Στην εγκατάσταση τεσσάρων νέων αγρο-μετεωρολογικών σταθμών, με στόχο την υποστήριξη των αγροτών στις παραγωγές τους, προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Οι τέσσερις σταθμοί προστίθενται στο υφιστάμενο δίκτυο που διαθέτει ο ΕΛΓΑ και άλλοι φορείς συγκέντρωσης μετεωρολογικών δεδομένων, συμβάλλοντας στην αξιοπιστία των προβλέψεων, αλλά και στην ακρίβεια καταγραφής ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή.

Παράλληλα, μέσω του δικτύου αγρο- μετεωρολογικών σταθμών επιτυγχάνεται ακόμη και η ικανότητα για πρόληψη και έγκαιρη προετοιμασία των αγροτών έναντι ακραίων καιρικών φαινομένων.

Έτσι, με την εγκατάσταση του συστήματος αυτού στοχεύουν:
  • Στην ακριβή πρόγνωση καιρικών συνθηκών
  • Στην πλήρη και ακριβή καταγραφή τους
  • Στην τεκμηρίωση ακραίων καιρικών φαινομένων
«Μας ενδιαφέρει η στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης, δημιουργώντας τις υποδομές που χρειάζονται, αλλά και αξιοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία. Μέσω της επέκτασης του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών, επιτυγχάνουμε καλύτερη κάλυψη των αγροτικών μας περιοχών και βελτίωση της αξιοπιστίας των προβλέψεων, όπως και της ικανότητας για πρόληψη και έγκαιρη προετοιμασία των αγροτών έναντι ακραίων καιρικών φαινομένων», επισήμανε σε σχετική δήλωσή του, ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής.

Προσθέτει δε, ότι «είναι πολύ σημαντικό ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα δεδομένα των νέων σταθμών, για πιο αντικειμενικές εκτιμήσεις των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες από τον ΕΛΓΑ και άρα πιο δίκαιες αποζημιώσεις για τους αγρότες της περιοχής μας».


Σχόλια