Εικόνες από το Παναγροτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής 18/3/22 στο κέντρο της Αθήνας

Εικόνες από την Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Βάθης όπου εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι, ζήτησαν τη μείωση του κόστους παραγωγή...


Εικόνες από την Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Βάθης όπου εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι, ζήτησαν τη μείωση του κόστους παραγωγής, προσιτές τιμές για τους καταναλωτές και να μην πληρώσουν οι ίδιοι τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία.
Οι παρευρισκόμενοι ζήτησαν: 

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Την προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.ά.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.
  • Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.Μετά το συλλαλητήριο είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί πορεία προς το Σύνταγμα, όμως οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στο κλείσιμο των δρόμων γύρω από την πλατεία Βάθης, περιορίζοντας τα τρακτέρ που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή.

Η Αστυνομία είχε μεταφέρει κλούβες και την «αύρα» στην πλατεία, παραμένοντας σε επιφυλακή.

Φωτογραφίες: Γιώργος Δαγαλάκης, Αναστασία Χαραμή


Σχόλια