Λιγότερο καλαμπόκι φέτος - Παρά την πολύ καλή τιμή & τις ευοίωνες προοπτικές λόγω Ουκρανίας

Παρά την πολύ καλή τιμή που απολαμβάνει μέχρι και σήμερα το καλαμπόκι και τις ευοίωνες προοπτικές που προκαλεί η Ουκρανορωσική κρίση, οι Θεσ...


Παρά την πολύ καλή τιμή που απολαμβάνει μέχρι και σήμερα το καλαμπόκι και τις ευοίωνες προοπτικές που προκαλεί η Ουκρανορωσική κρίση, οι Θεσσαλοί παραγωγοί εμφανίζονται απρόθυμοι να καλλιεργήσουν αρκετά στρέμματα τη φετινή σεζόν, λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού ΘΕΣΓΗ, Παναγιώτη Καλφούντζο, «από τις εαρινές εκτατικές καλλιέργειες, το βαμβάκι φαίνεται να κερδίζει έδαφος τόσο από το καλαμπόκι, όσο και από την ντομάτα, μιας και παρουσιάζει τα λιγότερα έξοδα. Ουσιαστικά αυτοί που θα καλλιεργήσουν καλαμπόκι, είναι όσοι έχουν εύκολη πρόσβαση σε νερό, όπως είναι οι παραπήνειες περιοχές των Τεμπών (π.χ. Ομόλιο) ή των Τρικάλων (Πηνειάδα, Μάνδρα) ή στη Γλαύκη λόγω του τοπικού Ταμιευτήρα. 

Ένας ακόμα ανασταλτικός παράγοντας σχετίζεται με την ανησυχία των παραγωγών για τον χρόνο εξόφλησής τους από τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι λόγω της εκτίναξης των τιμών των ζωοτροφών, αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα ρευστότητας»

Να σημειωθεί ότι πέρυσι ο ΘΕΣΓΗ εμπορεύτηκε περί τους 2.000 τόνους καλαμποκιού. «Είναι νωρίς ακόμη να προσδιορίσουμε σε ποσοστό την απώλεια του καλαμποκιού. Η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει μέσα στον μήνα» καταλήγει ο Π. Καλφούντζος

Γ.Ρ.


ΠΗΓΗ:eleftheria.gr

Σχόλια