Ενίσχυση σταφιδοπαραγωγών με 4,7 εκ. ευρώ κατόπιν σχετικής απόφασης του Θεόδωρου Σκυλακάκη

Την απευθείας ενίσχυση των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας με 4,7 εκ. ευρώ ενέκρινε η κυβέρνηση κατόπιν σχετικής απόφασης του αναπληρωτή υπου...


Την απευθείας ενίσχυση των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας με 4,7 εκ. ευρώ ενέκρινε η κυβέρνηση κατόπιν σχετικής απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκε ο βουλευτής Περικλής Μαντάς μετά από επικοινωνία με τον υπουργό, κατά την οποία έγινε γνωστό ότι το υπουργείο Οικονομικών έδωσε το «πράσινο φως» στο σχετικό αίτημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ενίσχυση του προϊόντος.

Με την απόφαση αυτή το υπουργείο δίνει ουσιαστικά την έγκρισή του για τη χορήγηση του παραπάνω ποσού στους δικαιούχους, οι οποίοι θα πρέπει να αναμένουν την έκδοση της σχετικής απόφασης με την οποία θα τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο στήριξης. 

Η διαδικασία προβλέπει την υποβολή σχετικών δηλώσεων μέσω του συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία αναμένεται να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Σχόλια