“Φωτιά” η τιμή της Ντομάτας – Τι λέει η αγορά

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του OPEN, η τιμή της ντομάτας είναι ακριβότερη κατά 1 ευρώ φέτος σχέση με πέρυσι. Το ίδιο προϊόν πέρυσι πωλείτο περίπ...


Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του OPEN, η τιμή της ντομάτας είναι ακριβότερη κατά 1 ευρώ φέτος σχέση με πέρυσι. Το ίδιο προϊόν πέρυσι πωλείτο περίπου 1,50 ευρώ, ωστόσο τώρα η τιμή του έχει “σκαρφαλώσει” στα 2,50 ευρώ, ενώ σε ορισμένα σούπερ μάρκετ πωλείται και στην τιμή των 2,80 ευρώ και αυτό βέβαια εξαρτάται από το μέγεθος και την ποιότητα της ντομάτας, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Βαρβάκειος Αγορά: Πόσο έχει αυξηθεί η τιμή της ντομάτας και γιατί

Για το θέμα αυτό μίλησε οπωροπώλης της Βαρβάκειου Αγοράς Μιχάλης Μικόπουλος στο OPEN. Όπως είπε για την ντομάτα “φέτος είναι το πιο ακριβό είδος σε σχέση με πέρυσι” και πρόσθεσε ότι αυτό αφορά κυρίως στην ντομάτα Καρδίτσας – έκσταση. Και συνέχισε λέγοντας ότι ενώ πέρυσι πωλούσαμε την ντομάτα 1,50 ευρώ με 1, 80 ευρώ, φέτος την πουλάμε 2,50 ευρώ και αποκάλυψε ότι υπάρχουν συνοικιακά μαγαζιά που την πωλούν μέχρι και 3, 70 ευρώ το κιλό .

Από την πλευρά του ο οπωροπώλης της Βαρβάκειου Αγοράς, Μιχάλης Ζορίδης είπε στο Open, ότι έχει ξεφύγει λίγο η τιμή της ντομάτας επειδή έχουν λιγοστεύσει οι καλλιέργειες λόγω της ενέργειας, της ακρίβειας αλλά και λόγω των λιπασμάτων που έχουν ανέβει πάρα πολύ οι τιμές τους. Ωστόσο την ίδια στιγμή επεσήμανε ότι “τώρα είμαστε λίγο στην κάθοδο των τιμών και αυτό οφείλεται στο ότι ανοίγει ο καιρός, δεν έχουμε τόσο κρύο, ούτε κακοκαιρίες, οπότε έχουμε επάρκεια προϊόντων’

Τι γίνεται με τις φράουλες


Μεταξύ άλλων ο κ. Μικόπουλος μίλησε στο OPEN και για τις φράουλες. ” Οι φράουλες είναι ακόμα θερμοκηπίου, τώρα θα ξεκινήσουν οι υπαίθριες. Αναμένονται αυτήν την εβδομάδα λόγω ζέστης, λόγω του καιρού και θα αρχίσουν να πέφτουν οι τιμές γιατί είναι ένα είδος που δεν μπορεί να αποθηκευτεί, όπως είναι το μήλο, η ντομάτα για να έχει μια σταθερή τιμή . Συνήθως αυτή την εποχή πέφτει η τιμή και ψωνίζει ο κόσμος και πιο πολύ”, τόνισε.

Kαι συνέχισε λέγοντας ότι οι τιμές στις μπανάνες κυμαίνονται από 1,20 ευρώ έως 1,50 ευρώ, ενώ τα άλλα κινούνται στα επίπεδα των περσινών τιμών, όπως οι πιπεριές που πωλούνται από 1, 50 ευρώ έως 2,50 ευρώ, τα αγγούρια 1 ευρώ, τα μαρούλια από 0, 50 λεπτά έως 70 λεπτά, το κουνουπίδι 1 ευρώ, οι πιπεριές Φλωρίνης 1,50 ευρώ και τα πορτοκάλια από 0, 70 έως 1 ευρώ.


πηγή: (enikos.gr)

Σχόλια