Η ενίσχυση των κτηνοτρόφων & τα αρδευτικά στο επίκεντρο συνάντησης Αντωνιάδη & Γεωργαντά στο ΥπΑΑΤ

Η ενίσχυση των κτηνοτρόφων και τα αρδευτικά στο επίκεντρο συνάντησης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.Το θέμα της ειδικής ενίσχυσης των κτη...


Η ενίσχυση των κτηνοτρόφων και τα αρδευτικά στο επίκεντρο συνάντησης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.Το θέμα της ειδικής ενίσχυσης των κτηνοτρόφων, το θέμα της ένταξης της ΠΕ Φλώρινας στο Δίκτυο Αντιχαλαζικής Προστασίας, καθώς και το θέμα των μετακλητών αλλοδαπών, έθεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά κατά την διάρκεια συνάντησης τους ο βουλευτής Φλώρινας Ν.Δ. Γιάννης Αντωνιάδης.Σε απάντησή του ο Υπουργός, όπως αναφέρει ο κ. Αντωνιάδης, αποδέχτηκε την πρόσκληση του βουλευτή να εγκαινιάσει τα αρδευτικά δίκτυα, επιβεβαίωσε την άμεση πληρωμή για τις αποζημιώσεις στα προανθικά, ενώ για την ειδική ενίσχυση των κτηνοτρόφων που ζήτησε ο βουλευτής, δήλωσε πως είναι ένα θέμα που ήδη μελετά το υπουργείο του και μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα θα υπάρξουν νεότερα.

Για την ένταξη της ΠΕ Φλώρινας στο Δίκτυο Αντιχαλαζικής Προστασίας, ενημέρωσε το βουλευτή πως ήδη επεξεργάζεται το υπουργείο μια ομπρέλα, στην οποία θα ενταχθούν περιοχές, όπως αυτές της Φλώρινας, ενώ για το θέμα των μετακλητών εργατών στην κτηνοτροφία, ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε, πως σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει λυθεί το θέμα, είτε πρόκειται για γεωργούς, είτε για κτηνοτρόφους και όπου υπάρχει δυσλειτουργία, το υπουργείο αναζητά λύσεις.


ΠΗΓΉ:ertnews.gr

Σχόλια