Δεκάδες πρόβατα περπατούν κυκλικά για 12 συνεχόμενες μέρες στην Κίνα ....

Δεκάδες πρόβατα απαθανατίστηκαν σε βίντεο να περπατούν κυκλικά για 12 ημέρες συνεχόμενα σε περιοχή της εσωτερικής Μογγολίας στην βόρεια Κίνα...


Δεκάδες πρόβατα απαθανατίστηκαν σε βίντεο να περπατούν κυκλικά για 12 ημέρες συνεχόμενα σε περιοχή της εσωτερικής Μογγολίας στην βόρεια Κίνα.

Η παράξενη συμπεριφορά, που καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, δείχνει το κοπάδι από πρόβατα να βαδίζει συνεχώς δεξιόστροφα σχηματίζοντας έναν σχεδόν τέλειο κύκλο έξω στάνη ενός αγροκτήματος, αναφέρει η New York Post.

Κάποια άλλα πρόβατα φαίνονται να παρακολουθούν την περίεργη περιστροφική κίνηση ενώ άλλα μερικές φορές στέκονται ακίνητα στο κέντρο.

Το βίντεο της παράξενης σκηνής αναρτήθηκε στο Twitter την Τετάρτη (16/11) από την κινεζική κρατική εφημερίδα People’s Daily, η οποία ανέφερε οτι τα πρόβατα είναι απολύτως υγιή και η αιτία αυτής της συμπεριφοράς τους παραμένει μυστήριο.

Η ιδιοκτήτρια των προβάτων, η κα. Μιάο, ισχυρίστηκε ότι το περιστατικό ξεκίνησε με μερικά πρόβατα, πριν ενωθεί ολόκληρο το κοπάδι.

Αν και υπάρχουν 34 στάβλοι στο αγρόκτημα, μόνο τα πρόβατα σε ένα από τα μαντριά, αυτά από το 13ο μαντρί παρουσίασαν αυτή την περίεργη συμπεριφορά.

Τα πρόβατα βρίσκονται σε διαρκή κίνηση από τις 4 Νοεμβρίου. Ορισμένοι υπέθεσαν ότι η συμπεριφορά αυτή των προβάτων μπορεί να είναι απόρροια μια βακτηριακής νόσου που ονομάζεται λιστερίωση, επίσης γνωστή ως «ασθένεια του κύκλου».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, «επηρεάζει τα ζώα που είναι ανορεκτικά, καταθλιπτικά και αποπροσανατολισμένα», σύμφωνα με το Εγχειρίδιο Merck.

Τα ξεσπάσματα αυτά συνήθως συμβαίνουν ως αποτέλεσμα αλλοιωμένης ή χαμηλής ποιότητας φρέσκου χορταριού. Στα αιγοπρόβατα, ωστόσο, ο θάνατος επέρχεται συνήθως εντός 24-48 ωρών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Σχόλια