Καταγραφή ζημιών στα σύκα από τον καύσωνα ζητεί η ΣΥΚΙΚΗ

Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσαν στην παραγωγή των αποξηραμένων σύκων οι ακραίες θερμοκρασίες του τελευταίου δεκαήμερου και για αυτό η ΣΥΚΙΚΗ ...


Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσαν στην παραγωγή των αποξηραμένων σύκων οι ακραίες θερμοκρασίες του τελευταίου δεκαήμερου και για αυτό η ΣΥΚΙΚΗ ζητεί από τον ΕΛΓΑ και τους δημάρχους να ενεργοποιήσουν την διαδικασία αναγγελίας ζημιάς μετά το τέλος του καύσωνα.

Συγκεκριμένα η ΣΥΚΙΚΗ σε ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Παναγιώτης Παπαγεωργίου αναφέρει τα εξής: 

«Η ΣΥΚΙΚΗ σε συνέχεια των επικρατουσών καιρικών συνθηκών του τελευταίου δεκαημέρου με ακραίες θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 45° C προβαίνει καθημερινά σε αυτοψίες μέσω του Γεωτεχνικού της Τμήματος και διαπιστώνει σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή των αποξηραμένων σύκων στις συκοπαραγωγικές περιοχές των Νομών Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αρκαδίας.

Μετά τα ανωτέρω εστάλη σχετικό ενημερωτικό έγγραφο στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, καθώς και αντίστοιχη ενημέρωση στους Δημάρχους όλων των παραπάνω περιοχών συκοκαλλιέργειας για την ενεργοποίηση της διαδικασίας αναγγελίας ζημιάς με το πέρας του φαινομένου, δηλώνοντας προς όλους τους ανωτέρω ότι το επιστημονικό Γεωτεχνικό προσωπικό της ΣΥΚΙΚΗΣ παραμένει στη διάθεση όλων των υπηρεσιών προς την διευκόλυνση του έργου τους.»
Σχόλια