Ξεκινά το φράγμα Αγιοκάμπου προϋπολογισμού 19,1 εκατομμυρίων ευρώ - To έργο χρηματοδοτείται από το ΠΑΑ 2014 – 2020

Ξεκινά σύντομα ένα τεράστιο έργο στον Δήμο Αγιάς, προϋπολογισμού 19,1 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά την κατασκευή φράγματος στην περιοχή μετα...


Ξεκινά σύντομα ένα τεράστιο έργο στον Δήμο Αγιάς, προϋπολογισμού 19,1 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά την κατασκευή φράγματος στην περιοχή μεταξύ Αγιάς και Αγιοκάμπου, στη θέση «Λιβαδότοπος», έργο που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.
 
Ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας συναντήθηκε και ενημερώθηκε από εκπροσώπους του αναδόχου στα γραφεία του Δημαρχείου Αγιάς, παρουσία και της Τεχνικής Υπηρεσίας, καθώς έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες υπογραφής σύμβασης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινά η υλοποίηση.


Το έργο περιλαμβάνει χωμάτινο φράγμα με κεντρικό αδιαπέραστο πυρήνα, μετωπικό υπερχειλιστή στο δεξί αντέρεισμα και σήραγγα εκτροπής-υδροληψίας επίσης στο δεξί αντέρεισμα. Επιπροσθέτως, περιλαμβάνει τα έργα αποχέτευσης των πλημμυρικών υδάτων στα κατάντη του φράγματος και τα έργα βελτίωσης της επαρχιακής οδού Αγιάς – Αγιοκάμπου και της αγροτοδασικής παραλίμνιας οδού. 

Ο κ. Γκουντάρας δήλωσε: 

«Το φράγμα του Αγιοκάμπου είναι πολλαπλού σκοπού και αποσκοπεί στην κάλυψη των αναγκών άρδευσης της περιοχής και του εμπλουτισμού του υδροφορέα. Είναι ένα έργο που θα συγκεντρώσει τεράστιες ποσότητες νερού, που θα συμβάλει στις υδρευτικές και στις περιβαλλοντικές ανάγκες, αλλά και θα αποτελέσει ένα αντιπλημμυρικό έργο που θα θωρακίσει και θα προστατέψει τις ιδιοκτησίες και την περιοχή παραπλεύρως του ρέματος Πουρί (γέφυρα Καλατράβα)».πηγή: (eleftheria.gr)Σχόλια