Αρκούδα βρέθηκε με το κεφάλι παγιδευμένο σε πλαστικό βαρέλι

Εξειδικευμένο προσωπικό της περιφερειακής κυβέρνησης της Castilla y León στην Ισπανία κατάφερε να σώσει τη ζωή μιας καφέ αρκούδας, η οποία ...


Εξειδικευμένο προσωπικό της περιφερειακής κυβέρνησης της Castilla y León στην Ισπανία κατάφερε να σώσει τη ζωή μιας καφέ αρκούδας, η οποία είχε το κεφάλι της παγιδευμένο σε ένα πλαστικό βαρέλι. 

Το συμβάν σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης, 13 Σεπτεμβρίου, στην πόλη Anllares del Sil, που ανήκει στον δήμο Páramo del Sil (León).

Όπως αναφέρθηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος, γύρω στις 8:45 π.μ. ένας κάτοικος της περιοχής ήταν αυτός που βρήκε αυτό το ζώο βάρους σχεδόν 100 κιλών και τους ειδοποίησε. Το ζώο είχε το κεφάλι του κολλημένο σε ένα πλαστικό βαρέλι που εμπόδιζε την όρασή του και τη δυνατότητα να φάει, γεγονός που δυσκόλευε την επιβίωσή του.

Αρκετοί περιβαλλοντικοί παράγοντες μαζί με κτηνιατρική ομάδα κατάφεραν να πιάσουν το ζώο αφού του έριξαν ένα αναισθητικό βέλος. Με αυτόν τον τρόπο, η αρκούδα αναισθητοποιήθηκε και κατάφεραν να την απελευθερώσουν μετά από 12 λεπτά ελιγμών.

Επιπλέον, η ομάδα βρήκε την ευκαιρία να τοποθετήσει ένα κολάρο γεωεντοπισμού και έτσι να κρατήσει το ζώο υπό έλεγχο. Αυτή τη στιγμή η αρκούδα βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος


ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Σχόλια