Ελαιόλαδο : Προβλέψεις ακόμα και για άνω των 15 ευρώ το λίτρο !!!

Η μειωμένη παραγωγή ελαιόλαδου και τα λιγοστά αποθέματα εκτοξεύουν τις τιμές στο ράφι Άνω των 15 ευρώ το λίτρο αναμένεται να ανέβει η τιμή π...


Η μειωμένη παραγωγή ελαιόλαδου και τα λιγοστά αποθέματα εκτοξεύουν τις τιμές στο ράφι
Άνω των 15 ευρώ το λίτρο αναμένεται να ανέβει η τιμή πώλησης του ελαιόλαδου σύμφωνα με τις προβλέψεις, προκαλώντας πονοκέφαλο στα νοικοκυριά και την εστίαση για τον επερχόμενο χειμώνα. Κύριος λόγος είναι η μειωμένη παραγωγή και τα λιγοστά αποθέματα από πέρυσι.

«Το λάδι έχει γίνει χρυσάφι, δεν ξέρω γιατί ανέβηκε τόσο πολύ», λένε καταναλωτές

Ήδη το ελαιόλαδο εκτιμάται στα 14,91 λεπτά το λίτρο, ενώ μπορεί να ξεπεράσει και τα 15 ευρώ.

«Πιστεύαμε ότι θα είχαμε μία καλή παραγωγή αλλά τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι θα είναι μειωμένη η παραγωγή σε σημείο που θα εκτοξεύσει τις τιμές στο ράφι», αναφέρουν οι ελαιοπαραγωγοί, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Action 24 η πρώτη παρτίδα για τη νέα χρονιά έκλεισε στα 9,27 ευρώ το κιλό.

«Αν δεν βάλουμε το λάδι στις δεξαμενές, αν δεν ξέρουμε ποια είναι η ποσότητα που έχουμε στις αποθήκες μας, δεν μπορούμε να ξέρουμε πού θα διαμορφωθεί η τιμή», προσθέτουν οι ελαιοπαραγωγοί.


Με την παραγωγή της νέας ελαιοκομικής περιόδου να είναι 160.00 τόνοι, μειωμένη δηλαδή κατά 50%, η τιμή του λίτρου φέτος έχει διαμορφωθεί στα 9,27 ευρώ όταν πέρυσι ήταν στα 5,30 ευρώ. Τα στοιχεία είναι αρκετά απογοητευτικά.

πηγή: Newsbomb 

Σχόλια