Πανελλήνιος Σύνδεσμός Εξαγωγέων Φρούτων & Λαχανικών : Καταγγελίες για πρόωρη συγκομιδή & χύδην εξαγωγή που υπονομεύουν τη φήμη των ακτινιδίων

Αυστηρή προειδοποίηση διατυπώνουν παραγωγικοί και εξαγωγικοί φορείς καθώς εντείνονται οι εξαγωγές ακτινιδίων χωρίς να πληρούν τις προδιαγρα...


Αυστηρή προειδοποίηση διατυπώνουν παραγωγικοί και εξαγωγικοί φορείς καθώς εντείνονται οι εξαγωγές ακτινιδίων χωρίς να πληρούν τις προδιαγραφές ωρίμανσης και τυποποίησης.

Λόγω των υψηλότερων τιμών το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμός Εξαγωγέων Φρούτων και Λαχανικών ζητά την ένταση των ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες τονίζοντας ότι τέτοιες πρακτικές υπονομεύουν τη συλλογική προσπάθεια για τη διατήρηση της φήμης των προϊόντων που αποτελεί διαβατήριο για την παγκόσμια αγορά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, Έλληνες, Ιταλοί και βαλκάνιοι έμποροι κάνοντας κατάχρηση της κατ’ εξαίρεση νόμιμης αδειοδότησης συγκομιδής ακτινιδίων στην Θεσσαλία, επέκτειναν αυθαίρετα τη δραστηριότητά τους και στην Ήπειρο, συγκομίζοντας ανώριμα φρούτα τα οποία αποστέλλουν χύδην στο εξωτερικό.

ΠΗΓΗ:ertnews.gr

Σχόλια