Βασίλης Κόκκαλης : Ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό βαμβάκι

Μήνυμα προς τους ξένους επενδυτές να εμπιστευθούν το ελληνικό βαμβάκι, απέστειλε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής ...


Μήνυμα προς τους ξένους επενδυτές να εμπιστευθούν το ελληνικό βαμβάκι, απέστειλε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βασίλης Κόκκαλης, χαιρετίζοντας στην ετήσια εκδήλωση «Μεσογειακοί Δρόμοι Βαμβακιού» που πραγματοποιήθηκε για έκτη χρονιά, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μία εκδήλωση που αποτελεί κορυφαίο γεγονός για τον παραγωγικό κλάδο του βαμβακιού όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στη Μεσόγειο,στην οποία εξετάστηκαν όλες οι τρέχουσες εξελίξεις αλλά και ο προοπτικές για τον «λευκό χρυσό».


Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Κόκκαλης απευθυνόμενος σε εκπροσώπους μεγάλων επιχειρηματικών σχημάτων στο βαμβάκι: «Η ψήφος εμπιστοσύνης στο Ελληνικό βαμβάκι είναι μία κερδοφόρα επιλογή με προοπτική και βιωσιμότητα στις διεθνείς αγορές, καθώς πρόκειται για ένα προϊόν με μοναδικά χαρακτηριστικά, ποιοτικό και αξιόπιστο. Ένα προϊόν που όχι τυχαία, διαπρέπει παγκοσμίως».

Ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε και στις δυσμενείς εξελίξεις με αφορμή τις πλημμύρες στον Θεσσαλικό κάμπο τον περασμένο Σεπτέμβριο, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «δυστυχώς το βαμβάκι δέχθηκε φέτος ένα δυνατό χτύπημα στην «καρδιά» της παραγωγής του στη Θεσσαλία και όχι μόνον. Πλέον, οφείλουμε όλοι και προπαντός η κυβέρνηση να στηρίξουμε με κάθε διαθέσιμο εργαλείο, την βαμβακοκαλλιέργεια».


πηγή: ertnews.gr

Σχόλια