Ο καιρός της Πέμπτης 28/12/23

πηγή:   freemeteo.gr Καλές καιρικές συνθήκες με λίγες τοπικές νεφώσεις. Σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Περιορισμένη ορατότητα κα...

πηγή:  freemeteo.gr

Καλές καιρικές συνθήκες με λίγες τοπικές νεφώσεις. Σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023 αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο, στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Νότιο Αιγαίο. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Παγετός θα εκδηλωθεί τη νύχτα σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και σε πεδινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 16, στην Ήπειρο από 2 έως 17, στη Θεσσαλία από 0 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 17-19, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 9 έως 18-19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 5 μποφόρ. Βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 2-3 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε καλές καιρικές συνθήκες και περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.πηγή:meteo.gr

Σχόλια