Ν. Ανδρουλάκης: Προτείνουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης του φυσικού πλούτου και των καταστροφών στον πρωτογενή τομέα, ώστε να νιώσουν ασφάλεια οι πολίτες

Στην αναγκαιότητα ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αποκατάστασης του δάσους της Δαδιάς, που επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού...


Στην αναγκαιότητα ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αποκατάστασης του δάσους της Δαδιάς, που επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την επίσκεψή του στον φορέα διαχείρισης του εθνικού πάρκου δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου. Στη δήλωσή του έκανε λόγο για μία πραγματική τραγωδία, η οποία όμως έπρεπε να μας βρει προετοιμασμένους. «Δεν μπορεί επτά χρόνια ξηρασίας να μην έχουν χτυπήσει το καμπανάκι», σχολίασε δεδομένου ότι ο νομός κατέγραψε, σύμφωνα με τα στοιχεία, τη μεγαλύτερη ξηρασία.

 «Η κλιματική αλλαγή είναι ένα δεδομένο, δεν μπορεί όμως να είναι ένα συνεχές άλλοθι. Πρέπει το κράτος να προετοιμαστεί, για να μην έχουμε τόσο τραγικές επιπτώσεις», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης. Άσκησε κριτική στο γεγονός ότι το κράτος δεν έδωσε έμφαση στην πρόληψη και δεν προετοιμάστηκε προκειμένου να αποφύγουμε την καταστροφή του οικοσυστήματος της Δαδιάς, που φιλοξενεί μία εντυπωσιακή ορνιθοπανίδα – από τις σημαντικότερες μάλιστα στην Ευρώπη. 

«Έχουμε χρέος η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε σ’ ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης του φυσικού πλούτου αυτού του πανευρωπαϊκού πνεύμονα, -της Δαδιάς-, αλλά και των καταστροφών που υπέστησαν κτηνοτρόφοι, αγρότες και η τοπική κοινωνία, ώστε οι πολίτες να νιώσουν ασφάλεια, να νιώσουν το κράτος δίπλα τους και να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο στο μέλλον», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης. 

Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στον Έβρο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, επισκέφθηκε και το ζευγάρι των ηλικιωμένων από το χωριό Μάνη, που δώρισε 100.000 ευρώ στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, για να εκφράσει τις ευχαριστίες του για την πρωτοβουλία τους να δωρίσουν τους κόπους μιας ζωής για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας των συμπολιτών τους.

Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ

Σχόλια