«Μαύρος χρυσός» το ελαιόλαδο στην Ελλάδα- Νέο «ράλι ανόδου στην τιμή του Σπάει τα κοντέρ το βασικό συστατικό της ελληνικής κουζίνας, το «μαγ...
«Μαύρος χρυσός» το ελαιόλαδο στην Ελλάδα- Νέο «ράλι ανόδου στην τιμή του
Σπάει τα κοντέρ το βασικό συστατικό της ελληνικής κουζίνας, το «μαγικό φίλτρο» της μεσογειακής διατροφής το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με την τιμή του να έχει διπλασιαστεί μέσα σε έναν χρόνο. Η υψηλή τιμή του ελαιόλαδου αναγκάζει τους καταναλωτές να κάνουν σαφάρι στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Παρά τις αυξήσεις «φωτιά» στο ελαιόλαδο τα νοικοκυριά προσπαθούν να μη το βγάλουν από το οικογενειακό τραπέζι, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής.
Η δραματική μείωση της παραγωγής λόγω ακαρπίας σε συνδυασμό με το αυξημένα λειτουργικά έξοδα ευθύνονται κυρίως για την αύξηση των τιμών. Αίνιγμα ωστόσο αποτελεί η τιμή για τη νέα σεζόν. Η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα στην Ευρώπη με τη μεγαλύτερη αύξηση των τιμών στο ελαιόλαδο μεταξύ του Ιανουαρίου 2021 και του Ιανουαρίου 2024.
Ρεπορτάζ: Τίμος Φακαλής
ΠΗΓΗ:« ertnews.gr
Σχόλια