Παρουσίαση βιβλίου «Σκέψεις για την Κοινωνική Οικονομία»

Την Κυριακή, 29 Σεπ 2019, στις 19.00, στο παλαιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ (Πειραιώς & Ερμού, έναντι Γκάζι, ΑΘΗΝΑ) οι εκδόσεις ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ...



Την Κυριακή, 29 Σεπ 2019, στις 19.00, στο παλαιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ (Πειραιώς & Ερμού, έναντι Γκάζι, ΑΘΗΝΑ) οι εκδόσεις ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ θα παρουσιάσουν το νέο βιβλίο του Δημήτρη Μιχαηλίδη «Σκέψεις για την Κοινωνική Οικονομία».

Το βιβλίο «Σκέψεις για την Κοινωνική Οικονομία» με ISBN 978-618-84431-1-2 (επιμέλεια κα Κατερίνα Γκρίτζαλη, www.stentoras.gr) στις 268 σελίδες του περιλαμβάνει σκέψεις που δημιουργήθηκαν και καταγράφηκαν από τον Δ. Μιχαηλίδη από το έτος 2016 μέχρι το 2019 και δημοσιεύθηκαν. Πρόκειται για 69 αυτοτελή άρθρα των 900-1.200 λέξεων και όπως γράφει ο Δ. Μιχαηλίδης «Το κάθε άρθρο απαιτεί καλή διάθεση, καθαρό μυαλό, εβδομήντα χρόνια γνώσεων και εμπειριών, ηλεκτρονικό υπολογιστή, χώρο δουλειάς και τέσσερις (4) ώρες δημιουργικής δουλειάς /συγγραφής. Σε αυτά πρέπει να προστεθεί χρόνος έρευνας βιβλιογραφικής ή διαδικτυακής και χρόνος για την συμμετοχή στις εκδηλώσεις, που δημιούργησαν το κέντρισμα για την συγγραφή του άρθρου. Το πιο δύσκολο και βασανιστικό ήταν η εύρεση ηρεμίας και καλής διάθεσης».

Στον πρόλογο του βιβλίου «Σκέψεις για την Κοινωνική Οικονομία», δηλαδή για αυτό που στην Ελλάδα αποκαλούμε «συνεταιρισμούς» και σε όλο τον κόσμο «Συνεργατισμούς», γράφει ο κ Κώστας Αρτακιανός, από την ΚοινΣΕπ ΜΟΔΟΥΣΑ (Γέρα, Λέσβου): Στην αγωνία μου πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί καλύτερα το εξαιρετικό μυτιληνιό ελαιόλαδο, αλλά και ο πανέμορφος ελαιώνας, συνάντησα τον Δημήτρη Μιχαηλίδη. Αυτός ήταν ο σπόρος που έπεσε (Φεβ 2014) και μετά από μια εντατική εβδομάδα συσκέψεων στην Γέρα, τον Σεπ 2014 «φύτρωσε» η ΚοινΣΕπ ΜΟΔΟΥΣΑ. Με την αμέριστη βοήθεια του Δημήτρη ξεκινήσαμε το εγχείρημα ΚοινΣΕπ ΜΟΔΟΥΣΑ εννέα συντοπίτες Γεραγώτες, και στα 5 χρόνια που πέρασαν καταφέραμε οι 9 συνεταίροι να γίνουμε 75, νοικιάζουμε τον δικό μας χώρο, ένα παλαιό λιοτρίβι, όπου λειτουργούμε πρατήριο λιανικής, το δικό μας τυποποιητήριο και έχουμε αίθουσα όπου πραγματοποιούμε κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Και ο κ Λουκάς Μπρέχας, από το Δίκτυο ΚΑΠΑ τονίζει: Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης είναι ένα τεράστιο κοινωνικό κεφάλαιο. Ήταν άνοιξη του 2009 όταν συναντήθηκα πρώτη φορά με τον Δημήτρη Μιχαηλίδη στα Γιάννενα, σε μια συνάντηση για την προώθηση της δημιουργίας ηθικής τράπεζας. Οι συνεταιρισμοί σε όλο τον κόσμο προσφέρουν υπηρεσίες αξιοπρεπούς διαβίωσης μέσω κοινωνικών οργανώσεων. Πώς μπορούμε να αναπτύξουμε ξανά υγιείς συνεταιρισμούς οι οποίοι θα υπηρετούν τα μέλη τους; Τα επόμενα δέκα χρόνια θα βρίσκαμε μαζί με τον Δημήτρη τις απαντήσεις με τη βοήθεια του Παγκόσμιου Συνεταιριστικού Κινήματος (με 1 δισ. μέλη σε όλο τον κόσμο). Σε συνεργασία με τη Διεθνή Συνεταιριστική Συμμαχία (ICA) πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συναντήσεις και εργαστήρια για την υποστήριξη της επανεκκίνησης του συνεταιριστικού κινήματος στον τόπο μας. Σε όλες ο Δημήτρης ήταν εκεί. Μερικές θα τις εντοπίσετε στο βιβλίο «Σκέψεις για την Κοινωνική Οικονομία».

Με προτροπή του κ Δημήτρη Φυντάνη, δημοσιεύθηκαν μερικές Σκέψεις στην Freepress του Skywalker.gr, μετά στον «Στέντορα» και σήμερα στο www.stentoras.gr.

Επίσης με προτροπή του κ Δημήτρη Φυντάνη και στήριξη από όλους τους συνεργάτες στο Skywalker.gr και τις εκδόσεις Στέντορας, όπως της κας Κατερίνας Γκρίτζαλη (Επιμέλεια), της κας Ράνιας-Κλειούς Κουρή (Εξώφυλο, σελιδοποίηση) και κας Δάφνης Απογένη (Διόρθωση), συγκροτήθηκε το βιβλίο «Σκέψεις για την Κοινωνική Οικονομία», που θα παρουσιασθεί στις 29 Σεπ 2019, στις 19.00 και θα δοθεί δωρεάν σε όσους συμμετέχουν στην παρουσίαση.

Στις 268 σελίδες του βιβλίου «Σκέψεις για την Κοινωνική Οικονομία» βρίσκουμε:

Η ΚΟ «άλλοθι» για διαφορετικότητες, Κέντρα στήριξης της ΚΟ, Χαριστική βολή κατά της ΚΟ ή ΚΑΛΟ, Επανεφεύρεση των συνεταιρισμών, ΚΟ= Συνεργατισμός (συνεταιρισμός), Το νομοσχέδιο για την Κ.Α.Λ.Ο. ψηφίστηκε στη Βουλή, Ομότιμη παραγωγή: Ένας νέος κόσμος, Τοπικές κοινωνικές συμπράξεις, Προσεγγίζοντας το σχέδιο δράσης 2017-2023, Ανήκουν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί στην ΚΑΛΟ; ΚΑΛΟ ή ΚΟ; Ορισμοί και διευκρινίσεις, Εκπαίδευση στην κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Αλεξανδρούπολη, Για μία ακόμα φορά Κ.Α.Λ.Ο. ή όχι, Κοινωνικός επιχειρηματίας ή κοινωνικώς επιχειρείν; Ιδεολογική ή… πραγματιστική (ρεαλιστική) λύση;
 
 ΚΟ ξανά και ξανά, Δημιουργικότητα και στην ΚΟ; Πλούτος και ανισότητα, ΚΟ ή ιδιωτική οικονομική; Τρίτος τομέας: Ακόμα ψάχνουμε, Προώθηση της ΚΑΛΟ, Η κοινωνία των πολιτών και τα «όπλα» της, Κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση, Κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση και… ωφέλειες, Γραμματείς και Φαρισαίοι, Κέντρα στήριξης ΚΑΛΟ, Οι πολίτες για την κοινωνία ή η κοινωνία των πολιτών για την ΚΟ; 
 
ΚΑΛΟ: Μια έκθεση, ΚΟ και κοινωνική επιχειρηματικότητα, Το χρηματικό κεφάλαιο στους συνεταιρισμούς, ΚΟ και… κεράσια, Και οι ανθοπαραγωγοί χρειάζονται «προσωπάρχες», Επαναπροσδιορίζοντας τη συλλογική δράση, Φορείς ΚΑΛΟ, Επιτυχής πραγματική ΚΟ, Παγκόσμια Ημέρα Συνεταιρισμών, Αγροτική κοινωνία: 
 
Ανύπαρκτη φροντίδα υγιεινής και ασφάλειας, ΚΟ vs κοινωνική επιχειρηματικότητα, Αγροτικό σχολείο: Σχολείο ΚΟ, Κοινωνία πολιτών, ΚΟ, συμμετοχική δημοκρατία, Συμμετοχική δημοκρατία, Εσωστρεφείς ή κοινωνικοί συνεταιρισμοί, ΚΟ και στον πολιτισμό, Ετήσια Έκθεση ΚΑΛΟ, Αλήθειες και μισές αλήθειες: Σχολιασμός μιας μελέτης του οργανισμού «διαΝΕΟσις», Ο «μύθος» της Μοδούσας, Χορός εκατομμυρίων ευρώ σε αναθέσεις, Συνεργατισμός α λα Κλερμόντ-Φεράντ, Απευθείας αναθέσεις για την ΚΑΛΟ, Συνεταιρισμοί, συνεταιρισμοί, συνεταιρισμοί, 2η Έκθεση ΚΑΛΟ Athens Expo: ΚΑΛΟ ή κακό; Σφετεριστές της ΚΟ, Καταγράφοντας σκέψεις για την ΚΟ, Αγροτική Καινοτομία Α.Ε, Η αλαζονεία της εξουσίας έγινε… ΚΑΛΟ; 
 
Ινστιτούτο Συνεταιριστικών Ερευνών & Μελετών (ΙΣΕΜ), ΚΟ και περιφερειακή ανάπτυξη, Οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, Σεμινάριο για την ΚΟ, Η ΚΟ βάση για τοπική ανάπτυξη, Τοπική αυτοδιοίκηση και κοινωνική συνοχή, ΚΟ, θεωρητική και πρακτική, Και ανθοπαραγωγική η Πρωτομαγιά, Συνεταιρισμοί για αξιοπρεπή εργασία, Παρουσίαση αγροτικών εκθέσεων της Ιταλίας, Οι αξίες βάση για την ΚΟ, Η Παγκόσμια Ημέρα Συνεργατισμού στο Μενίδι, Συνεταιρισμοί- συνεταιριστικές τράπεζες- Ινδία, Αγροτικές συνεταιριστικές τράπεζες.

Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Μιχαηλίδη «Σκέψεις για την Κοινωνική Οικονομία» των εκδόσεων ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ, θα παρουσιασθεί στο παλαιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ (Πειραιώς & Ερμού, έναντι Γκάζι, ΑΘΗΝΑ) την Κυριακή, 29 Σεπ 2019, στις 19.00, στo Φεστιβάλ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ (Voluntary Action) του Skywalker, με ανοικτή πρόσκληση για όλους.


Δημήτρης Μιχαηλίδης, 
ΑγροΝέα
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια