ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για επιδότηση 100.000 θέσεων εργασίας - Πότε κάνει πρεμιέρα & τι πρέπει να γνωρίζετε

Την Πέμπτη, 1η Οκτωβρίου του 2020 θα κάνει πρεμιέρα το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ 6μηνης επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας. Οι επιχειρήσεις αλ...


Την Πέμπτη, 1η Οκτωβρίου του 2020 θα κάνει πρεμιέρα το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ 6μηνης επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας. Οι επιχειρήσεις αλλά και οι εργαζόμενοι που θα συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα θα πρέπει να γνωρίζουν μεταξύ άλλων τα εξής: 

- η επιχείρηση θα πρέπει να διατηρήσει για 6 μήνες τον αριθμό των εργαζομένων της, όπως και όσους θα προσλάβει μέσω του προγράμματος επιδότησης εισφορών.


-Η επιχείρηση που θα προβαίνει σε νέα πρόσληψη ή νέες προσλήψεις μία ή περισσότερες φορές θα πρέπει υπευθύνως να δηλώνει ότι:


α) Είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη ή να έχει ρυθμίσει τις βεβαιωμένες τυχόν οφειλές της προς το Δημόσιο και τον e-ΕΦΚΑ.


β) Ότι θα διατηρήσει κατά μέσο όρο τον ίδιο αριθμό εργαζομένων για το διάστημα επιδότησης της νέας θέσης εργασίας.


-Εξαιρούνται από τον ίδιο αριθμό των εργαζομένων όσοι παραιτούνται, όσοι συνταξιοδοτούνται και όσοι έχουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου που λήγουν εντός του 6μήνου.


-Ο νεοπροσληφθείς, κατά τη στιγμή της πρόσληψής του, δεν πρέπει να έχει ενεργή σύμβαση εργασίας για τουλάχιστον 1 μήνα.


-Μετά το εξάμηνο δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος προστασίας. Ο εργοδότης κρατά τον μισθωτό εφόσον υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.


-Επιδοτείται το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών του νέου εργαζομένου για 6 μήνες ύστερα από δήλωση που θα κάνει η επιχείρηση στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.


-Σε περίπτωση που η νέα πρόσληψη αφορά μακροχρόνια άνεργο εγγεγραμμένο στον ΟΑΕΔ, η νέα πρόσληψη επιδοτείται πέραν των ανωτέρω και με 200 ευρώ επί του καθαρού μηνιαίου μισθού.

 

enikonomia.gr

 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια