Αγροτικός Γαργαλιάνων: Προτείνουμε & πιστεύουμε ότι μεροκάματο 35 – 40 ευρώ είναι δίκαιο

Παρέμβαση εν όψει ελαιοσυγκομιδής. Σε δημόσια παρέμβαση εν όψει της ελαιοσυγκομιδής και της έλλειψης εργατών για το ζήτημα του μεροκάματου π...


Παρέμβαση εν όψει ελαιοσυγκομιδής. Σε δημόσια παρέμβαση εν όψει της ελαιοσυγκομιδής και της έλλειψης εργατών για το ζήτημα του μεροκάματου προέβη ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων.

Σε ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου τονίζεται: 

«Εν όψει της ελαιοκομικής περιόδου που πλησιάζει και της έλλειψης εργατών- λόγω κορωνοϊού και άλλων παραγόντων δε βλέπουμε να υπάρξει έγκαιρα επάρκεια στο εργατικό δυναμικό, ενώ στους εργάτες που παρευρίσκονται ήδη “ψιθυρίζεται” ότι το μεροκάματο θα υπερβεί κατά πολύ το έναντι των τελευταίων ετών- προτείνουμε στους συναδέλφους ελαιοπαραγωγούς να μην πανικοβληθούν και να μην υποκύψουν σε αυτές τις εκβιαστικές τιμές, καθότι αρκετοί από αυτούς είναι χωρίς χαρτιά, που σημαίνει ότι σε έλεγχο θα κοστίσουν 10.500 ευρώ, και, δεύτερον, δε δέχονται να πληρωθούν με εργόσημο για να δικαιολογήσει ο παραγωγός έξοδα για μείωση του φόρου. Προτείνουμε και πιστεύουμε ότι το μεροκάματο των 35 – 40 ευρώ είναι δίκαιο. Περιμένουμε το Δήμο, τις Τοπικές Κοινότητες και τους Συνεταιρισμούς να πάρουν θέση για το θέμα».

Του Ηλία Γιαννόπουλου

 

tharrosnews.gr

 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

 

Σχόλια