Ικανοποίηση Χρυσομάλλη για ενίσχυση ελαιοπαραγωγών

  «Όπως ακριβώς είχε ενημερώσει τους πολίτες της Μεσσηνίας πριν από λίγες ημέρες ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης, το Υπουργε...


 
«Όπως ακριβώς είχε ενημερώσει τους πολίτες της Μεσσηνίας πριν από λίγες ημέρες ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωρά στην έκτακτη στήριξη των ελαιοπαραγωγών της Μεσσηνίας και ολόκληρης της χώρας, το εισόδημα των οποίων έχει υποστεί σημαντική μείωση εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού».

Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του Μεσσηνίου βουλευτή, στην οποία σχολιάζεται η ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών που είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, με 126,3 εκ. ευρώ.
Ο κ. Χρυσομάλλης δήλωσε για την ενίσχυση:
«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει μεθοδικά και σταθερά να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της πανδημίας σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Μετά τους πατατοπαραγωγούς -η απόφαση ενίσχυσης των οποίων ανακοινώνεται άμεσα-, τώρα είναι η σειρά της ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών της Μεσσηνίας και ολόκληρης της χώρας, όπως ακριβώς είχα ενημερώσει τους συμπολίτες μου πριν από λίγες ημέρες, ως αποτέλεσμα συνεχών προσπαθειών και συζητήσεων με τον αρμόδιο υπουργό Μάκη Βορίδη, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά.


Η ανακοινωθείσα ενίσχυση λόγω των απωλειών που υπέστη το εισόδημά τους από τη μειωμένη τιμή διάθεσης του ελαιολάδου, εξαιτίας της πανδημίας, αποδεικνύει τόσο την αναγνώριση από την κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της εξέχουσας σημασίας του ελαιολάδου ως στρατηγικού προϊόντος, όσο και τις συνεχείς και μεθοδικές προσπάθειες του υπουργού Μάκη Βορίδη να στηρίξει τους Έλληνες παραγωγούς. Έχουν ήδη γίνει συντονισμένες ενέργειες για την ενίσχυση παραγωγών και άλλων αγροτικών προϊόντων, η αποπληρωμή των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει. Παράλληλα, με ανακουφιστικά μέτρα όπως η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, επιδοτήσεις για τους πληττόμενους αγρότες και δάνεια με μηδενικό επιτόκιο, η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα. Θα συνεχίσουμε ακατάπαυστα τις προσπάθειες μας για την ανακούφιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Μεσσηνίας αλλά και για την επίλυση όλων των προβλημάτων που απασχολούν το νομό μας, συστηματικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες».

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια