Προβληματισμός για τον Αχελώο

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Κυρ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη και κυρίως η απάντηση στο ερώτημα της «Ελευθερίας» σχετικά με τη μερική μεταφ...Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Κυρ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη και κυρίως η απάντηση στο ερώτημα της «Ελευθερίας» σχετικά με τη μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλική πεδιάδα, προκάλεσε προβληματισμό στους τοπικούς παράγοντες, ακόμη και σε αυτούς που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα. 
 
Κι αυτό γιατί εκτός από μια γενικόλογη αναφορά, δεν υπήρξε από τα χείλη του πρωθυπουργού καμία δέσμευση και καμία αναφορά στο μέγιστο οικολογικό πρόβλημα των ελλειμματικών υδροφορέων στο υδατικό διαμέρισμα Θεσσαλίας. 
 
Κι όπως παρατηρεί ο γνωστός γεωπόνος Κώστας Γκούμας «είναι προφανές ότι επειδή τα έργα Αχελώου συνδέονται και με ισχυρά συμφέροντα (π.χ. ενεργειακά), ενώ παράλληλα αποτελούν εμβληματικό αντικείμενο αντιπαράθεσης από κάποιους δογματικούς δήθεν υπερασπιστές του περιβάλλοντος (ΣΥΡΙΖΑ κλπ.), ο κ. Μητσοτάκης, είτε λόγω αγνοίας, είτε λόγω ατολμίας και σε κάθε περίπτωση χωρίς να συνειδητοποιεί το σοβαρό πρόβλημα της Θεσσαλίας, επιλέγει να συντηρήσει την ίδια πολιτική της απραξίας και της στασιμότητας που ακολούθησε επί πέντε χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ».
 
 
Αγροτικό Ημερολόγιο 
 
 
Από τον Γιώργο Ρούστα
roustas@eleftheria.gr
 
eleftheria.gr
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 

Σχόλια