Θερμή υποδοχή Μάκη Βορίδη στην Κάλυμνο - Τον ευχαρίστησαν οι αλιείς για τη σημαντική οικονομική στήριξη

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι αλιείς της Καλύμνου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πο...


Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι αλιείς της Καλύμνου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στο ακριτικό νησί έπειτα από πρόσκληση του Αλιευτικού Συλλόγου μεγάλων πελαγικών ψαριών.

Οι αλιείς ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως τον Υπουργό για την πολύ σημαντική οικονομική ενίσχυση που διέθεσε το Υπουργείο στον κλάδο τους για την ανακούφισή τους από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Χαρακτηριστικό δείγμα της ευγνωμοσύνης που αισθάνονται οι αλιείς προς το πρόσωπο του Υπουργού για την βοήθεια που έλαβαν είναι οι δηλώσεις του Προέδρου του Αλιευτικού Συλλόγου, Γιώργου Κατσοτούρχη ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Καλέσαμε τον Υπουργό στην Κάλυμνο για να του πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Πέτυχε πολλά πράγματα ο Βορίδης. Ό,τι του ζητήσαμε μας το έκανε. Βρέθηκε μετά από 30 χρόνια Υπουργός να αναγνωρίσει τα μεγάλα πελαγικά ψάρια».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του δημάρχου Καλυμνίων, Δημήτρη Διακομιχάλη ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος με τον Υπουργό παρότι δεν ανήκει ιδεολογικά στον ίδιο πολιτικό χώρο.

«Στα τόσα χρόνια που παρακολουθώ συναντήσεις υπουργών, ίσως ήταν η πιο ουσιαστική παρουσία Υπουργού. Και το λέω εγώ που ανήκω σε έναν άλλο χώρο. Είναι πρακτικός και αποτελεσματικός Υπουργός».

Επιπλέον, ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους αλιέων, κτηνοτρόφων, γεωργών και μελισσοκόμων του νησιού και να συζητήσει μαζί τους όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την παραγωγική τους δραστηριότητα.

Κατά την αποχώρηση του Υπουργού από την Κάλυμνο με προορισμό την Κω, το σύνολο του αλιευτικού στόλου των μεγάλων πελαγικών σκαφών του νησιού τον συνόδευσε στην Κω ως ύστατο δείγμα ευγνωμοσύνης. Κατά τη διάρκεια του διάπλου, μάλιστα, ο κ. Βορίδης συνομίλησε μέσω ασυρμάτου με όλους τους καπετάνιους των αλιευτικών σκαφών και εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία που βίωσε δηλώνοντας παράλληλα περήφανος κα συγκινημένος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΥπΑΑΤ έχει διαθέσει μέχρι σήμερα συνολικά περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση των αλιέων που επλήγησαν από την παύση της αλιευτικής τους δραστηριότητας εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που επεβλήθησαν για τον κορωνοϊό.

Τον Υπουργό συνόδευσαν στην επίσκεψή του οι βουλευτές Δωδεκανήσων, Γιάννης Παππάς και Βασίλης Υψηλάντης, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος, ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα, Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο Έπαρχος Καλύμνου, Μανώλης Μουσελλής, ο δήμαρχος Καλυμνίων, Δημήτρης Διακομιχάλης και ο δημοτικός Σύμβουλος, Γιώργος Μαύρος.

 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

 

Σχόλια