ΠΕΔ Θεσσαλίας: Συνάντηση για το πρόβλημα με τις κενές συσκευασίες φυτοφαρμάκων

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η Διοίκηση της ΠΕΔ Θεσσαλίας για το φλέγον θέμα της διαχείρισης των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων με τους...


Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η Διοίκηση της ΠΕΔ Θεσσαλίας για το φλέγον θέμα της διαχείρισης των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων με τους Κ. Γραφάκο Γ.Γ του ΥΠΕΝ, Μ. Στρατάκο Γ.Γ Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και με την Μ. Υδραίου Γενική Δ/ντρια του ΕΣΥΦ, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού.

Τη διαδικασία άνοιξε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ θεσσαλίας, Θ. Νασιακόπουλος, δήμαρχος Κιλελέρ, ο οποίος επισήμανε ότι για την αποτελεσματικότερη διαχείριση είναι απαραίτητη η συνεργασία της Τ.Α με τα αρμόδια υπουργεία. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας, είπε ο κ. Νασιακόπουλος και πρότεινε να υπάρξει οικονομικό κίνητρο προς τους αγρότες προκειμένου να παραδίδουν καθαρές τις κενές συσκευασίες φυτοφαρμάκων.
 
Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι γραμματείς των Υπουργείων, η γενική δ/ντρια του ΕΣΥΦ και οι Δήμαρχοι, με κοινή συνισταμένη την διαπίστωση ότι για την αποτελεσματική διαχείριση των κενών συσκευασιών των φυτοφαρμάκων θα πρέπει να λειτουργήσει η υποχρεωτικότητα και η ανταποδοτικότητα.

Ο κ. Αγοραστός ανέδειξε την σοβαρότητα της διαχείρισης των κενών συσκευασιών για την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία όλων και τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι υπηρεσίες της ήδη από το 2013 ασχολούνται με το θέμα.

Στο τέλος ο κ. Στρατάκος είπε ότι το ιδανικό θα ήταν να έχουν τη δυνατότητα οι αγρότες να διαθέτουν τις καθαρές κενές συσκευασίες 24 ωρες το 24ωρο σε επιλεγμένα σημεία υποδοχής και ανακοίνωσε επίσης ότι μέσα στο 2020 θα γίνει η δημοπράτηση της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην περιοχή.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος είπε ότι θα εντατικοποιηθεί η συνεργασία της Τ.Α με τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να λυθεί το θέμα της διαχείρισης των κενών συσκευασιών φυτοφαράκων για την αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος, γιατί είναι ένα ζήτημα που αφορά την υγεία όλων.

ert.gr

 

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια