Ρόδος: Οριστικές παρεμβάσεις στον ποταμό των επτά πηγών

Με τρόπο οριστικό, προκειμένου να μην καταστρέψει ξανά το οδικό δίκτυο που συνδέει πολλά χωριά της ορεινής Ρόδου με το κεντρικό οδικό δίκτ...


Με τρόπο οριστικό, προκειμένου να μην καταστρέψει ξανά το οδικό δίκτυο που συνδέει πολλά χωριά της ορεινής Ρόδου με το κεντρικό οδικό δίκτυο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ολοκληρώνει το έργο διευθέτησης κοίτης του ποταμού στις 7 Πηγές.

Οπως αναφέρει η Περιφέρεια το έργο εκτελείται με σεβασμό στο περιβάλλον και το φυσικό τοπίο.

Την πορεία εκτέλεσης και υλοποίησης του έργου, από την έναρξή του, παρακολούθησαν με συχνές επισκέψεις στην περιοχή, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου.

Το ποτάμι στις Επτά Πηγές της Ρόδου, που αιφνίδια γεμίζει σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων, κατέστρεφε στο πέρασμά του το οδικό δίκτυο και ήταν επιβεβλημένη η παρέμβαση, που στο εξής θα αποτρέπει την καταστροφή του παρακείμενου δρόμου, παράλληλα όμως θα σέβεται το περιβάλλον, σε εναρμόνιση με αυτό.

Χαρακτηριστικό της ευαισθησίας που έδειξε η Περιφέρεια για την προστασία της ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχής είναι το γεγονός ότι ο σχεδιασμός αυτού του έργου άλλαξε δύο φορές, για ένα και μόνο λόγο, για να σωθούν και να ενταχθούν σε αυτό τρία δέντρα που στέκονται στην κατεστραμμένη κοίτη.

Της διευθέτησης της κοίτης ακολούθησε η ανακατασκευή του οδοστρώματος του οδικού δικτύου, ώστε το ποτάμι και ο παρακείμενος δρόμος θα συνυπάρξουν στο μέλλον αρμονικά.

ert.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια