Β. Αποστόλου: Όχι στην ιδιωτικοποίηση των λαϊκών αγορών -Εξασφαλίζουν χαμηλότερες τιμές

Σε μια αιχμηρή δήλωση προχώρησε ο Βαγγέλης Αποστόλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας και πρώην υπουργός, με αφορμή τη πρόθεση της Κυβέρνησης ν...


Σε μια αιχμηρή δήλωση προχώρησε ο Βαγγέλης Αποστόλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας και πρώην υπουργός, με αφορμή τη πρόθεση της Κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το χώρο των Λαϊκών Αγορών.

Συγκεκριμένα σημείωσε:

“Οι Λαϊκές Αγορές θεσμοθετήθηκαν για να υπηρετήσουν ένα σκοπό, να μπορούν οι κάτοικοι ων περιοχών που λειτουργούν να προμηθεύονται από τους συμπατριώτες τους αγρότες -παραγωγούς, τα προϊόντα τους.

Έτσι οι καταναλωτές εξασφαλίζουν χαμηλότερες τιμές, καλύτερη ποιότητα και κυρίως αναπτύσσουν τις απαραίτητες κοινωνικές σχέσεις που οικοδομούν την εμπιστοσύνη μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή.

Στη χρονική διαδρομή, σ ́αυτές τις Λαϊκές, προστέθηκαν και άλλοι πωλητές , κάτοικοι της περιοχής προσφέροντας αγαθά που παράγονταν στην ευρύτερη περιοχή και κάλυπταν άλλες ανάγκες των κατοίκων, καθώς και των παραγωγών.

Γι αυτό οι συγκεκριμένες Λαϊκές έχουν τέτοια καταξίωση που αποτελούν πλέον θεσμό για τις περιοχές αυτές, με ιστορία, όχι μόνο γιατί άντεξαν στο χρόνο, αλλά και γιατί υπηρέτησαν το στοιχείο της κοινωνικής λειτουργίας στην ύπαιθρο.

Το χαρακτήρα αυτό τον κρατούν μέχρι σήμερα, παρά τις όποιες μεταβολές που διαχρονικά παρατηρούνται, ιδιαίτερα με την προσθήκη προϊόντων, αλλά και πωλητών, που είναι εκτός του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Αυτή τη λειτουργία θέλει να υπονομεύσει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με ένα νομοσχέδιο που έγινε γνωστό πριν λίγες ημέρες.

Είναι χαρακτηριστικές οι δύο διατάξεις του , η πρώτη της ανάθεσης της διαχείρισης των Λαϊκών Αγορών σε Ιδιώτες (ΣΔΙΤ) και η δεύτερη της δυνατότητας σε νομικά πρόσωπα – εταιρείες, να αδειοδοτούνται και να συμμετέχουν στις Λαϊκές Αγορές .

Επειδή το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και υπονομεύει ένα θεσμό που όχι μόνο έχει καταξιωθεί, αλλά και προσφέρει τα μέγιστα στη σχέση αγρότη-παραγωγού και καταναλωτή θα κατατεθεί άμεσα Επίκαιρη Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό για να μας ενημερώσει για τις προθέσεις του .”

 

aftodioikisi.gr

 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια