Δωρεά προϊόντων θρέψης για βαμβάκι στους παραγωγούς της Καρδίτσας που επλήγησαν από τον «Ιανό»

Από την εταιρεία Αgrology ΑΒΕΕ, ύψους 80.000 ευρώ σε καλλιεργητές του ΤΟΕΒ Ταυρωπού Καρδίτσας   ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας) Σε μια σημα...


Από την εταιρεία Αgrology ΑΒΕΕ, ύψους 80.000 ευρώ σε καλλιεργητές του ΤΟΕΒ Ταυρωπού Καρδίτσας  

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)
Σε μια σημαντική δωρεά προχωράει μέσω του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, η εταιρεία Αgrology ΑΒΕΕ με έδρα τη Θεσσαλονίκη, θέλοντας να σταθεί στο πλευρό των βαμβακοπαραγωγών της Καρδίτσας, που επλήγησαν από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό».

Βασικός στόχος αυτής της κίνησης είναι η στήριξη της παραγωγής και της δυναμικής της καλλιέργειας στην περιοχή μας, και για τον σκοπό αυτόν επιλέχθηκε ο ΤΟΕΒ Ταυρωπού, τα μέλη του οποίου δέχθηκαν αντικειμενικά πολύ μεγάλο πλήγμα από το πρόσφατο καταστροφικό φαινόμενο.
Ειδικότερα, η εν λόγω εταιρεία προσφέρει Προϊόντα Εξειδικευμένης Θρέψης αξίας 80.000 ευρώ, για την κάλυψη των αναγκών 10.000 στρεμμάτων βαμβακιού, που θα καλλιεργηθούν στην περιοχή δικαιοδοσίας του ΤΟΕΒ Ταυρωπού το τρέχον έτος.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού σε πρόσφατη συνεδρίασή του απεδέχθη τη δωρεά της εταιρείας και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, κ. Αθανάσιος Μαρκινός, δήλωσε σχετικά ότι: «Ευχαριστούμε εκ μέρους του Δ.Σ., αλλά και όλων των μελών του Οργανισμού μας, την εταιρεία Αgrology ΑΒΕΕ, και ιδιαίτερα τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, δρ. Μιχάλη Παπαοικονόμου, για τη σημαντική αυτήν υποστήριξη προς τα μέλη του Οργανισμού μας σε αυτήν τη δύσκολη χρονική περίοδο. 

Με τον τρόπο αυτόν ενισχύονται οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των συντελεστών της αγροτικής οικονομίας, αναπτύσσονται χρήσιμες συνέργειες και δημιουργούνται σύγχρονα πρότυπα επιχειρηματικής πολιτικής στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης».


Εκ μέρους της εταιρείας ο δρ. Παπαοικονόμου δήλωσε ότι: «Η εταιρεία Agrology ΑΒΕΕ είναι πάντα πρόθυμη να αναπτύσσει δυναμικές συνεργασίες που μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση των παραγωγικών προοπτικών, αλλά και στην ενίσχυση των αγροτών με σύγχρονη τεχνογνωσία και καινοτόμα προϊόντα. Το προφίλ του ΤΟΕΒ Ταυρωπού Καρδίτσας ταιριάζει απόλυτα στην υλοποίηση του ως άνω πλαισίου».


Στο εν λόγω εγχείρημα και στις εφαρμογές που θα γίνουν, θα συμμετέχει ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με το οποίο η εταιρεία Agrology ΑΒΕΕ έχει ήδη αναπτύξει μια εκτεταμένη συνεργασία, με σκοπό την αύξηση της απόδοσης του βαμβακιού από τη χρήση των προϊόντων εξειδικευμένης θρέψης και του οικονομικού οφέλους των παραγωγών.


Αρωγός στην εν λόγω προσπάθεια, μετά από σχετικό αίτημα του ΤΟΕΒ Ταυρωπού θα είναι ο Γεωπονικός Σύλλογος Καρδίτσας, ο οποίος μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, θα συμβάλλει υποστηρικτικά και επιστημονικά μέσα από τη συνεργασία με τον ΤΟΕΒ Ταυρωπού.


Το επόμενο διάστημα θα πρέπει τα μέλη του ΤΟΕΒ Ταυρωπού που θα καλλιεργήσουν βαμβάκι, να δηλώσουν την επιθυμία τους για συμμετοχή στη χρήση αυτών των προϊόντων που διατίθενται δωρεάν, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.toevtavropou.gr). Λεπτομέρειες για τα προϊόντα και τον τρόπο εφαρμογής θα δοθούν σε σχετική διαδικτυακή ενημέρωση, η οποία θα λάβει χώρα την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 και ώρα 19:00. Για τη συμμετοχή στη σχετική ενημέρωση ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://zoom.us/j/96268709102 την 11η/03/2021 και ώρα 19:00.

eleftheria.gr

 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια