Υποσχεση για ενισχύσεις de minimis για τους παραγωγούς ροδάκινων από το ΥπΑΑΤ

  Ενισχύσεις de minimis, ύψους 8,5 εκατ. ευρώ για τους παραγωγούς ροδάκινων ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλι...

 

Ενισχύσεις de minimis, ύψους 8,5 εκατ. ευρώ για τους παραγωγούς ροδάκινων ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιος Λιβανός, από τα Γιαννιτσά, όπου στο Δημαρχείο ο δήμαρχος κ. Γρηγόρης Στάμκος τον ενημέρωσε για τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής. 

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προήδρευσε συσκέψεως με εκπροσώπους αγροτών που ασχολούνται με δενδρώδεις καλλιέργειες, οι οποίοι του έθεσαν θέματα που αφορούν τους εργάτες γης, την ανεξέλεγκτη διακίνηση προϊόντων και το ζήτημα των ελληνοποιήσεων. Ο κ. Λιβανός επισήμανε την ανάγκη ανασύστασης του συνεταιριστικού κινήματος. 

«Πρέπει να πείσετε ότι τα άσχημα του παρελθόντος έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Θέλουμε να στηρίξουμε το συνεταιριστικό κίνημα. Αυτό είναι το μοντέλο που προχωράει διεθνώς. Αν δεν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, δεν πρόκειται να τα καταφέρουμε», είπε ο υπΑΑΤ στους συνεταιριστές. Τους θύμισε, δε, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε ουσιαστικά φορολογικά κίνητρα για να ενισχύσει τους συνεταιρισμούς και τους κάλεσε να καταθέσουν προτάσεις για πρόσθετα μέτρα. 

Για τους εργάτες γης, ο υπουργός ανέφερε πως :

«Την προηγούμενη εβδομάδα ψηφίσαμε στη Βουλή των Ελλήνων το πλαίσιο μέσα από το οποίο μπορούν πλέον να έρθουν στη χώρα μας εργάτες από ξένες χώρες από τρίτες χώρες για να δουλέψουν, να βοηθήσουν στη συγκομιδή στις αγροτικές δουλειές. Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις, το Υπουργείο και η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα σε όλους τους Ελληνες παραγωγούς. Υπογράψαμε μαζί με τον αν. υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη το πρόγραμμα de minimis, τη βοήθεια de minimis, η οποία ανέρχεται στα 8,5 εκατομμύρια για τα ροδάκινα της περιοχής. Εκεί που μπορούμε στηρίζουμε. Δημιουργούμε τις συνθήκες, τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να στηρίξουμε όλους εκείνους οι οποίοι επλήγησαν είτε από φυσικές καταστροφές, είτε βεβαίως από τη λαίλαπα, η οποία μαστίζει τον τόπο μας και τον κόσμο όλο».

eleftheria.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια