Πρόγραμμα OILQUALITY: Νέα μέθοδος ποιοτικής ταξινόμησης ελαιολάδου σε πραγματικό χρόνο

Η μέθοδος επιτρέπει την άμεση ποιοτική κατηγοριοποίηση του ελαιολάδου πριν την αποθήκευσή του στη δεξαμενή. Την ποιοτική ταξινόμηση του ελαι...


Η μέθοδος επιτρέπει την άμεση ποιοτική κατηγοριοποίηση του ελαιολάδου πριν την αποθήκευσή του στη δεξαμενή.

Την ποιοτική ταξινόμηση του ελαιολάδου σε πραγματικό χρόνο κατά τα κρίσιμα στάδια της παραγωγικής αλυσίδας, από την άλεση του ελαιοκάρπου μέχρι και τη φυγοκέντριση, επιδιώκει να εδραιώσει μία νέα αναλυτική μέθοδος βασισμένη στο φαινόμενο του συντονισμού, αποτέλεσμα της κοινοπραξίας των ισπανικών εταιρειών Amenduni, IMS Pesaje και του Ομίλου Oleocampo στα πλαίσια του προγράμματος OILQUALITY, υπό την καθοδήγηση της Ένωσης Καινοτόμων Ελαιοκομικών Επιχειρήσεων Inoleo.

Η μέθοδος επιτρέπει την άμεση ποιοτική κατηγοριοποίηση του ελαιολάδου πριν την αποθήκευσή του στη δεξαμενή και χωρίς τη διαδικασία της αναμονής που παραδοσιακά περιλαμβάνει η ανάλυση του προϊόντος σε εξωτερικά εργαστήρια ή στο ίδιο το ελαιοτριβείο ή συνεταιρισμό.

Σύμφωνα με το Olimerca, η μέθοδος επιδιώκει να ανταποκριθεί στην πρόκληση απόκτησης ποιοτικών ελαιολάδων, διότι επί του παρόντος απουσιάζουν γρήγοροι, αξιόπιστοι και οικονομικοί μηχανισμοί που να επιτρέπουν την άμεση ανταπόκριση στον έλεγχο τόσο της παραγωγικής διαδικασίας όσο και της ποιότητας του τελικού προϊόντος.

Έτσι, αναμένεται ότι η καθιέρωσή της θα διευκολύνει την αμεσότητα στη λήψη αποφάσεων αλλά και τυχόν παρεμβάσεις κατά την εξέλιξη της συγκομιδής, παρέχοντας ένα περισσότερο αυτόνομο μοντέλο εργασίας με άμεση συνέπεια και στην κερδοφορία της εκάστοτε επιχείρησης.

Παράλληλα, μέσω του προγράμματος αναπτύχθηκε ένα πρότυπο σχετικά με την υδροδότηση των φυγοκεντρητών που βελτιώνει τη διαδικασία διαύγασης του ελαιολάδου και επιτρέπει τη βελτιστοποίηση της ποιότητας του τελικού προϊόντος καθώς και των βιομηχανικών αποδόσεων.

Το πρόγραμμα OILQUALITY χρηματοδοτήθηκε από το ισπανικό Υπουργείο Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού, στα πλαίσια της γραμμής στήριξης καινοτόμων επιχειρήσεων για το 2020 με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ισπανικής βιομηχανίας.

olivenews.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια