ΕΛΓΑ: Μισές οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς υπερπρώϊμων ποικιλιών στον Τύρναβο ...

  Ανάστατοι οι παραγωγοί υπερπρώϊμων ποικιλιών στον Τύρναβο- είδαν μισές τις αποζημιώσεις στους λογαριασμούς τους . Δούκας: Θα λυθεί από του... 


Ανάστατοι οι παραγωγοί υπερπρώϊμων ποικιλιών στον Τύρναβο- είδαν μισές τις αποζημιώσεις στους λογαριασμούς τους . Δούκας: Θα λυθεί από του χρόνου το πρόβλημα .

Ανάστατοι είναι στην περιοχή του Τυρνάβου οι παραγωγοί υπερπρώϊμων ποικιλιών (ροδάκινων, νεκταρινιών κλπ) που είδαν σήμερα στους λογαριασμούς τους κουτσουρεμένες τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ . Θυμίζουμε ότι σήμερα πιστώθηκαν από τον ΕΛΓΑ 10.8 εκατομμύρια ευρώ για τους αγρότες της Λάρισας, που αφορούν κυρίως τις ζημιές που υπέστησαν οι δενδρώδεις καλλιέργειες από τον παγετό του περσινού Μαρτίου το 2020. 

Οι παραγωγοί ενώ δικαιούντο 0,68 ευρώ ανά κιλό για τις υπερπρώιμες ποικιλίες, εξαιτίας τεχνικής αδυναμίας στο σύστημα του ΟΣΔΕ, δεν μπόρεσαν να περάσουν τον κωδικό υπερπρώϊμη ποικιλία και έτσι αποζημιώθηκαν με 0,32 ευρώ το κιλό. Γίνεται αντιληπτό ότι τους πιστώθηκαν χρήματα λιγότερα από τα μισά από αυτά που δικαιούνται και πλέον κινούνται προς διάφορες΄κατευθύνσεις είτε στον ΕΛΓΑ , είτε στο υπουργείο , ή στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να διορθωθεί αυτή η αδικία.. 

Με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Νίκο Δούκα με τον οποίο επικοινωνήσαμε μας ανέφερε ότι το πρόβλημα θα λυθεί στη νέα δήλωση του ΟΣΔΕ, ωστόσο αυτή η χρονιά πήγε χαμένη για τους παραγωγούς, αφού κάποιοι έχασαν μέχρι και 20.000 ευρώ από την αποζημίωση, ενώ και φέτος έχουν υποστεί ολική καταστροφή από τον παγετό.

Το όλο θέμα είχε συζητηθεί και στην εκπομπή Θεσσαλών Γη, τη Δευτέρα το βράδυ με τον κ. Δούκα να αναγνωρίζει ότι το όλο θέμα ήταν τεχνική αδυναμία του λογισμικού.

 

thessaliatv.gr

 

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια