Πλήγμα για την τοπική παραγωγή της Κρήτης τα φτηνά εισαγόμενα κρασιά

«Φρένο» στην ανεξέλεγκτη κούρσα εισαγωγής και ελληνοποίησης αγροτικών προϊόντων ζήτησε το προεδρείο της Οργάνωσης Αμπελουργών και Ελαιοπαρα...


«Φρένο» στην ανεξέλεγκτη κούρσα εισαγωγής και ελληνοποίησης αγροτικών προϊόντων ζήτησε το προεδρείο της Οργάνωσης Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιάννη Οικονόμου.

Οι εκπρόσωποι του παραγωγικού φορέα ζήτησαν από το κυβερνητικό στέλεχος να ενεργοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, προκειμένου να μπει μια τάξη και παράλληλα να τεθούν κανόνες και πλαίσιο το οποίο θα διασφαλίζει την τοπική παραγωγή και τους ανθρώπους που την κρατούν όρθια.

Παράλληλα η διοίκηση της Οργάνωσης Αμπελουργών και ελαιοπαραγωγών Κρήτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ. κ. Δημήτρη Μελά, ο οποίος διαβεβαίωσε οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν και από την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγει το σύστημα ενεργοποίησης των δικαιωμάτων.

«Στην Κρήτη στην εγχώρια αγορά έχουν πέσει πάνω από 10 χιλ. τόνοι εισαγόμενων φτηνών κρασιών», τονίζει με δηλώσεις του στην «Π» ο πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Πρίαμος Ιερωνυμάκης. Όπως εξηγεί, «τα εισαγόμενα φτηνά κρασιά που μπαίνουν στη χώρα καταστρέφουν τον αμπελουργό και τον οινοποιό.

Είναι απάνθρωπο αυτό που συμβαίνει στην Κρήτη, καθώς εισάγονται χιλιάδες τόνοι κρασιού και όσοι το κάνουν αυτό ουσιαστικά εγκληματούν σε βάρος των οινοποιών και των ντόπιων παραγωγών. Εκτός των άλλων όμως καταστρέφουν το «brand name» του εγχώριου προϊόντος και αυτό ίσως είναι το σημαντικότερο από όλα.

Δε νοείται να αγοράζουν ξένο κρασί, να το φέρνουν στην Ελλάδα, να αναγράφουν σε πολλές περιπτώσεις στην ετικέτα ότι πρόκειται για κρητικό οίνο και την ίδια στιγμή να πετυχαίνουν να εντάσσονται και σε προγράμματα χρηματοδότησης στο πλαίσιο της κρίσης». Ο ίδιος σημειώνει ότι «τα χρηματοδοτικά προγράμματα θα πρέπει να τα επωφελούνται όσοι αγοράζουν αποδεδειγμένα από ντόπιους παραγωγούς όπως η Ένωση Ηρακλείου με όλες τις διοικήσεις, που ποτέ δεν αγόρασε ένα κιλό ξενόφερτο κρασί (σε αντίθεση με άλλες συνεταιριστικές οργανώσεις).

Μετά τη συζήτηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιάννη Οικονόμου, η διοίκηση της Οργάνωσης Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ. κ. Δημήτρη Μελά, όπου τέθηκε το μεγάλο πρόβλημα που έχει ανακύψει και αφορά στη διαδικασία της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων. Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Μελάς, οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν και από την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγει το σύστημα.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΣ 

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια