Μεγάλη καταστροφή σε καλλιέργειες πατάτας , καρπουζιού & ντομάτας από έντονη χαλαζόπτωση στην Ηλεία

Μεγάλη είναι η καταστροφή σε καλλιέργειες πατάτας , καρπουζιού και ντομάτας από την έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε προχθες 18/4 αργά τ...


Μεγάλη είναι η καταστροφή σε καλλιέργειες πατάτας , καρπουζιού και ντομάτας από την έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε προχθες 18/4 αργά το απόγευμα στον Κάμπο.


Το έντονο καιρικό φαινόμενο είχε διάρκεια περίπου 4-5 λεπτά, ιδιαίτερα στο Ρουπάκι, σε περιοχή κοντά στον Κόροιβο του Δήμου Πηνειού και σε περιοχές του Αμπελόκαμπου στο Δήμο Ήλιδας. «Σε κάποια σημεία του Ρουπακίου ήταν σα να έπεσε χιόνι…» έλεγαν αγρότες.

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος επισκέφθηκε χθες τις πληγείσες περιοχές και συνομίλησε με αγρότες παραγωγούς. Ο δήμαρχος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον ενημέρωσε για τις ζημιές. 

 Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ όπως ενημέρωσε στη συνέχεια τους αγρότες ο δήμαρχος Πηνειού, άμεσα θα κινήσει την εκτιμητική διαδικασία ώστε να καταγραφούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες και να ακολουθήσει η αποζημίωση.

Νωρίτερα ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε περιοχή στη Ν. Μανωλάδα προκαλώντας καταστροφές σε καλλιέργειες καρπουζιού.

patrisnews.com

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια