Σε αναµονή αιτήµατα 50 εκατ. ευρώ για κορωνοενισχύσεις σε χοιροτροφία (περιλαμβάνει & τους μαύρους χοίρους), καλλιέργεια λεβάντας & μελισσοκομία

Την υπογραφή από το υπουργείο Οικονομικών αναμένει το ΥΠΑΑΤ για να οριστεί το τελικό ύψος των κορωνοενισχύσεων, που πρόκειται να χορηγηθούν ...


Την υπογραφή από το υπουργείο Οικονομικών αναμένει το ΥΠΑΑΤ για να οριστεί το τελικό ύψος των κορωνοενισχύσεων, που πρόκειται να χορηγηθούν σε χοιροτροφία (περιλαμβάνει και τους μαύρους χοίρους), καλλιέργεια λεβάντας και μελισσοκομία.

Αν και σύμφωνα με πηγή από τη Βάθη το αιτούμενο κονδύλι φτάνει τα 25 εκατ. ευρώ, η ίδια πηγή σημείωσε ότι το τελικό ποσό αναμένεται να είναι «ψαλιδισμένο» μετά από παρέμβαση του υπ. Οικονομικών.

Το εν λόγω «πακέτο», που θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους, θα πρέπει να λάβει και την τυπική έγκριση της ΕΕ για να προχωρήσει η πληρωμή. 
 
Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση για τη φθινοπωρινή πατάτα, το όψιμο καρπούζι και την ντομάτα θερμοκηπίου εκτός Κρήτης, το ΦΕΚ της οποίας εκκρεμεί εδώ και τρεις μήνες, πηγές του ΥΠΑΑΤ απέδωσαν την καθυστέρηση σε λάθος χειρισμό που έγινε από στέλεχος του συναρμόδιου υπουργείου, συμπληρώνοντας ότι στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ποσό της ενίσχυσης θα ανέρχεται τελικά σε περίπου 24 εκατ. ευρώ.

gargalianoionline.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια