Ερώτηση Λαμπρόπουλου για ζημιές στην ελαιοκαλλιέργεια λόγω ακαρπίας

Ερώτηση με θέμα “Ζημιές στην ελαιοκαλλιέργεια λόγω ακαρπίας” κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος προς τον υπουργό Α...


Ερώτηση με θέμα “Ζημιές στην ελαιοκαλλιέργεια λόγω ακαρπίας” κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, εκτιμώντας ότι “για το σύνολο της παραγωγής του νομού η ζημιά μπορεί να φτάσει και το 50%”.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι :
“στον Νομό Μεσσηνίας βρισκόμαστε στην περίοδο της ελαιοσυγκομιδής και δυστυχώς επαληθεύονται οι ενδείξεις που είχαν διαφανεί από την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου σχετικά με τις επιπτώσεις από τις κλιματολογικές συνθήκες (παγετός, παρατεταμένη ανομβρία και καύσωνες), με συνέπεια τόσο οι ελαιοποιήσιμες ελιές όσο και οι επιτραπέζιες, κυρίως η Καλαμών, να έχουν πληγεί από ακαρπία”.

 Επισημαίνει πως:  “αυτό σημαίνει πτώση της παραγωγής με τεράστιες συνέπειες στο εισόδημα των παραγωγών μας. Ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές, όπως αυτή του τέως Δήμου Ανδρούσης και νυν Δήμου Μεσσήνης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες. Για το σύνολο της παραγωγής του νομού η ζημιά μπορεί να φτάσει και το 50%”.

Ο κ. Λαμπρόπουλος ρωτά τον υπουργό: “Τι ενέργειες θα υπάρξουν από πλευράς υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να αποζημιωθούν οι ελαιοκαλλιεργητές της Μεσσηνίας από τη μείωση της παραγωγής τους λόγω ακαρπίας;”.


Σχόλια