Οι επτά πληγές της εξόφλησης ενιαίας, πολλά παράπονα για παρακρατήσεις

Οι επτά πληγές της εξόφλησης ενιαίας, πολλά παράπονα για παρακρατήσεις.Δεν έλειψαν τα προβλήματα και από την πληρωμή ενιαίας της Τετάρτης, α...


Οι επτά πληγές της εξόφλησης ενιαίας, πολλά παράπονα για παρακρατήσεις.Δεν έλειψαν τα προβλήματα και από την πληρωμή ενιαίας της Τετάρτης, από ΥπΑΑΤ-ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου από πύλες ΟΣΔΕ και αγρο-κτηνοτρόφους που επικοινώνησαν μαζί μας εντοπίζονται πλήθος προβλημάτων που αφορούν στις ακόλουθες κατηγορίες:
  1. Πολλοί νεοεισερχόμενοι (και νέοι) δεν πληρώθηκαν το εθνικό απόθεμα και δε γνωρίζουν το λόγο
  2. Πάμπολλα είναι τα προβλήματα με το ΑΤΑΚ και μάλιστα επιπλέον της πληρωμής (όσον αφορά στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μας είπε την Τετάρτη πως έγιναν διευθετήσεις σε σχέση με το ΑΤΑΚ αρκετές)
  3. Αρκετές είναι οι επιλεξιμότητες που δεν διορθώθηκαν
  4. Παραγωγοί με αχρεωστήτως εισπραχθέντα, ακόμα και παλιότερων ετών, που είχαν υποβάλλει ένσταση, εξαιρέθηκαν εντελώς από την χθεσινή πληρωμή
  5. Οι μεταβιβάσεις δικαιωμάτων έμειναν σε πολλές περιπτώσεις απλήρωτες
  6. Υπάρχουν παράπονα από παραγωγούς ότι ο ΕΛΓΑ μπήκε στους λογαριασμούς τους και τους τράβηξε...
  7.  από χρήματα που δεν αντιστοιχούσαν στην ενιαία ή από τεμάχια που δεν ήταν επιλέξιμα
Εκπρόσωποι ΚΥΔ εκφράζουν μιλώντας στον ΑγροΤύπο αμφιβολίες σχετικά με τις ενέργειες του ΟΠΕΚΕΠΕ για ΑΤΑΚ, επιλεξιμότητες κ.λπ. και λένε ότι οι όποιες διορθώσεις έγιναν από τα ίδια τα ΚΥΔ.

Μπίκας Αλέξανδρος 

Σχόλια