Περιφέρεια Θεσσαλίας: Νέα συστήματα Inverter σε 15 αρδευτικά αντλιοστάσια συντηρούνται και τοποθετούνται στα Τρίκαλα

Στη βελτίωση δεκαπέντε υφιστάμενων αρδευτικών αντλιοστασίων με τοποθέτηση νέων συστημάτων Inverter προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε περιοχέ...


Στη βελτίωση δεκαπέντε υφιστάμενων αρδευτικών αντλιοστασίων με τοποθέτηση νέων συστημάτων Inverter προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε περιοχές των Τρικάλων. Το επόμενο διάστημα, όπως ενημερώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπογράφεται η σύμβαση προϋπολογισμού 300.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.


«Σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων, Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες προχωράμε στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για τη βελτίωση της λειτουργίας των υφισταμένων αρδευτικών αντλιοστασίων, που υποστηρίζουν αρδευτικά δίκτυα στην πεδινή περιοχή των Τρικάλων και εποπτεύονται από τους αντίστοιχους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. 

«Τα τελευταία 10 χρόνια, σε συνεργασία με Υπουργεία, Δήμους και ΤΟΕΒ, στη Θεσσαλία έχουν ολοκληρωθεί και εξελίσσονται 484 έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,6 δισ. ευρώ απ’ όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα. Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα στην πράξη, στηρίζουμε τους αγρότες, στηρίζουμε την εθνική οικονομία, στηρίζουμε θέσεις εργασίας» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

Με το έργο προβλέπεται να εγκατασταθούν συστήματα ρυθμιστών στροφών ηλεκτροκινητήρα (Inverter) και να εκσυγχρονιστούν οι ηλεκτρικοί πίνακες τροφοδοσίας αυτών. Με τους ρυθμιστές στροφών και με τη λειτουργία ενός ποτενσιόμετρου δυνατότητας PID*** ελέγχου θα γίνεται διατήρηση της επιθυμητής πίεσης με συνέπεια τη λειτουργία του κινητήρα στις επιθυμητές στροφές με στόχο τη λιγότερη δυνατή κατανάλωση ρεύματος και την εξοικονόμηση της καταναλισκόμενης ποσότητας νερού. Οι εργασίες θα λάβουν χώρα στα ακόλουθα αντλιοστάσια ή και σε άλλες θέσεις που θα υποδειχθούν από την υπηρεσία κατά την κατασκευή του έργου:

1. Τοπική Κοινότητα Γόμφων Τ-11 (Inverter κινητήρα 220Hp).
2. Τοπική Κοινότητα Γόμφων Τ-12 (Inverter 150Hp).
3. Τοπική Κοινότητα Διαλεχτού ΒΝ-130 (Inverter κινητήρα 180Hp).
4. Τοπική Κοινότητα Διαλεχτού ΒΝ-131 (Inverter κινητήρα 180Hp).
5. Τοπική Κοινότητα Ελευθεροχωρίου BN-148 (Inverter κινητήρα 100Hp).
6. Τοπική Κοινότητα Βασιλικής ΤΒ-2 (Inverter κινητήρα 220Hp).
7. Τοπική Κοινότητα Βασιλικής ΤΒ-60 (Inverter κινητήρα 220Hp).
8. Τοπική Κοινότητα Κλοκωτού ΤΒΝ-5 (Ηλ. πίνακας κινητήρα 220Hp) κ.ά.


πηγή:eleftheria.gr

Σχόλια