Άμεσα να ληφθούν ουσιαστικά και όχι επικοινωνιακά μέτρα για την κτηνοτροφία

Στην ίδια τιμή με πέρυσι έχουν πουλήσει τα αμνοερίφια οι Κτηνοτρόφοι, εκεί στα 7,5 με 8 ευρώ, παρά τις ακριβές τιμές που έχουν πληρώσει για ...


Στην ίδια τιμή με πέρυσι έχουν πουλήσει τα αμνοερίφια οι Κτηνοτρόφοι, εκεί στα 7,5 με 8 ευρώ, παρά τις ακριβές τιμές που έχουν πληρώσει για το κόστος των ζωοτροφών, το ηλεκτρικό ρεύμα, τα καύσιμα.

«Εμείς σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία βάζουμε πλάτη, προκειμένου να κάνει Πάσχα η Ελληνική οικογένεια μετά από 2 χρόνια πανδημία, τώρα με ακρίβεια και ανατιμήσεις και με πόλεμο», τόνισε μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας και αναπληρωτής Αντιπρόεδρος, Αθανάσιος Λουκουμακιάς.

Επι πλέον πρόσθεσε πως είναι ολοφάνερο πως υπάρχει αισχροκέρδεια. «Από τη στιγμή που υπάρχουν αποθέματα στις ζωοτροφές, για πιο λόγο έχουν εκτοξευθεί οι τιμές στο τριπλάσσιο; Επειγόντως μέτρα για την πάταξη της αισχροκέρδειας», ζήτησε ο κ. Λουκουμακιάς.

Σχολιάζοντας τις τιμές των 14 ευρώ στα αμνοερίφια, υπογράμμισε πως οι Κρεοπώλες είναι αυτοί που δεν βάζουν πλάτη, δεν περιορίζουν το κέρδος τους και μετακυλίουν τις ανατιμήσεις στην πλάτη του καταναλωτή.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Έβρου, Κώστας Δουνάκης, μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, έκανε λόγο για “επικοινωνιακές κινήσεις της κυβέρνησης”. 

«Το κόστος είναι τόσο μεγάλο, που οι Κτηνοτρόφοι σφάζουν μέρος του ζωϊκού τους κεφαλαίου, προκειμένου να μπορέσει να ζήσει το υπόλοιπο. Κάποιοι το εκποιούν ολόκληρο, γιατί δεν αντέχουν πια. Ψάχνουν τι θα κάνουν με την ενίσχυση που θα δώσουν στα 2,5%, ή όχι. Κωλυσιεργούν χωρίς λόγο, ενώ η Κτηνοτροφία ραγδαία εξαφανίζεται… Τώρα που με τον πόλεμο τίθεται ζήτημα για τις ζωοτροφές και την εξασφάλισή τους, συζητούν για την συνδεδεμένη, χωρίς να έχουν αποφασίσει ακόμα τι θα γίνει για το καλαμπόκι, ενώ τα καλαμπόκια έχουν σπαρθεί. Λένε για την μείωση του ΦΠΑ στο Καλαμπόκι, αλλά θα πρέπει να προστεθεί και το κριθάρι, καθώς είναι καθαρή ζωοτροφή», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Δουνάκης.

πηγή: ertnews.gr

Σχόλια