Γερμανικό σχέδιο για να διασφαλιστεί η εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών...

Η Γερμανία επιδιώκει να διασφαλίσει τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία, δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Μίχαελ Τόιρερ, η παραγωγή ωστόσο αν...


Η Γερμανία επιδιώκει να διασφαλίσει τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία, δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Μίχαελ Τόιρερ, η παραγωγή ωστόσο αναμένεται να μειωθεί κατά 20%, λόγω του πολέμου.

Ο κ. Τόιρερ δεσμεύτηκε σήμερα σε δηλώσεις του στην Handelsblatt ότι θα εξασφαλιστεί η μεταφορά 20 εκατομμυρίων τόνων σιτηρών, προκειμένου να αποτραπεί μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση .

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι θα συνεργαστούν για τον σκοπό αυτό με τους σιδηροδρόμους της Ουκρανίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Σλοβακίας και της Ρουμανίας.

Λόγω του πολέμου, η θαλάσσια οδός είναι αποκλεισμένη, γεγονός το οποίο εμποδίζει τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων, με αποτέλεσμα οι τιμές των σιτηρών στην παγκόσμια αγορά να έχουν ήδη αυξηθεί σημαντικά. «Διαφαίνεται ήδη η χειρότερη παγκόσμια επισιτιστική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, η οποία θα επηρεάσει κυρίως τους φτωχότερους στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού», δήλωσε η υπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας Σβένγια Σούλτσε.

Το βρετανικό υπουργείο 'Αμυνας ανέφερε σήμερα ότι η φετινή συγκομιδή σιτηρών στην Ουκρανία αναμένεται να μειωθεί κατά 20% σε σχέση με το 2021, λόγω της μείωσης των σπαρμένων εκτάσεων.

Η Ουκρανία είνα ι ο τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας γεωργικών προϊόντων στον κόσμο , επισημαίνεται από το βρετανικό υπουργείο, το οποίο προειδοποιεί ότι η μειωμένη προσφορά από την Ουκρανία θα δημιουργήσει πληθωριστικές πιέσεις και θα ωθήσει προς τα πάνω την παγκόσμια τιμή των σιτηρών.

Πηγή; ΑΜΠE, naftemporiki.gr

Σχόλια