Πολλά απούλητα αμνοερίφια στην Ανατολική Μακεδονία & τη Θράκη- Σε δυσμενή θέση οι κτηνοτρόφοι

Πολλά απούλητα αμνοερίφια στην ΑΜΘ, σε δυσμενή θέση οι κτηνοτρόφοι .Μόνο στη Θάσο υπολογίζονται σε 2.500 λέει ο κτηνοτρόφος Ν. Δημόπουλος Σ...


Πολλά απούλητα αμνοερίφια στην ΑΜΘ, σε δυσμενή θέση οι κτηνοτρόφοι .Μόνο στη Θάσο υπολογίζονται σε 2.500 λέει ο κτηνοτρόφος Ν. Δημόπουλος


Σε δυσμενή θέση έχουν έρθει οι κτηνοτρόφοι καθώς χιλιάδες απούλητα αμνοερίφια έχουν μείνει σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Αυτό αφορά και τη Ροδόπη, ενώ ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας Νίκος Δημόπουλος μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm έφερε ως παράδειγμα τη Θάσο που κατά τον ίδιο έχουν μείνει απούλητα 2.500 αμνοερίφια. «Οι έμποροι έχουν πάει εκεί και προσπαθούν να τα πάρουν τζάμπα» καταγγέλλει ο κος Δημόπουλος.

Το φαινόμενο δεν αφορά μόνο τη δική μας περιοχή, αλλά και άλλες περιοχές της χώρας. Κληθείς στο να εξηγήσει πως οδηγηθήκαμε σε αυτήν την κατάσταση με τόσα απούλητα ζώα, σημείωσε αναλυτικά: 

«Η αγορά λειτουργούσε μόνο με παραγγελίες. Όταν φτάσαμε τις ημέρες του Πάσχα σε κάποιους (κρεοπώλες) δεν υπήρχαν προϊόντα και σε άλλους που δούλεψαν με παραγγελίες τελείωσαν. Οι σφαγές σταμάτησαν την Παρασκευή-Σαββάτο (πριν το Πάσχα) όχι γιατί αγόραζαν οι έμποροι με χαμηλότερη τιμή, αλλά σταμάτησαν τα σφαγεία να λειτουργούν. Έτσι είδαμε αμνοερίφια να μένουν στους στάβλους».

Ο ίδιος θίγει και το γνωστό θέμα των ελληνοποιήσεων δηλαδή ότι ζώα εισαγόμενα στη χώρα πωλούνται ως ελληνικά. «Όταν βλέπεις και στη δική μας περιοχή και σε άλλες στην Ελλάδα να έχουν μείνει τόσα αμνοερίφια αδιάθετα, τότε τι έφαγε ο κόσμος; […] Υπάρχει μια νομότυπη κομπίνα που γίνεται τα τελευταία χρόνια. Μπαίνει τιρκουάζ ή μπλε σφραγίδα στα ζώα εισερχόμενα από χώρες της ΕΕ όπως είναι η Βουλγαρία και η Ρουμανία, τα οποία όμως σφάζονται εδώ. Αυτά παίρνουν μπλε σφραγίδα και αυτό δημιουργεί παραπλάνηση στο καταναλωτικό κοινό» είπε με νόημα ο κος Δημόπουλος. 

 

ΠΗΓΗ: xronos.gr

Σχόλια