Νοστάλγησε τα καταργημένα ΤΕΙ ο Συρίγος που οι απόφοιτοι τους είναι ακόμη στον αέρα...

«Τα ΤΕΙ κάλυπταν τις βιομηχανικές ανάγκες . Αυτήν τη στιγμή έχουμε χάσει αυτόν τον ενδιάμεσο κρίκο. Και καλούμαστε, όταν θα φτιάξουμε τον ακ...


«Τα ΤΕΙ κάλυπταν τις βιομηχανικές ανάγκες . Αυτήν τη στιγμή έχουμε χάσει αυτόν τον ενδιάμεσο κρίκο. Και καλούμαστε, όταν θα φτιάξουμε τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας -που καλό είναι να φτιαχτεί με συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων, γιατί είναι κάτι που αφορά στο μέλλον της ίδιας της χώρας-, να λάβουμε υπόψη μας ότι μας λείπει αυτός ο κρίσιμος κρίκος: αυτός που ξέρει πώς λειτουργεί μηχανή, όχι ο χειριστής, όχι αυτός που τη σχεδιάζει».

Τα παραπάνω είπε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για τα ΑΕΙ, Άγγελος Συρίγος, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Γεώργιου Αρβανιτίδη για τις εισηγήσεις κατάργησης, συγχώνευσης και μεταφοράς Τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Είναι ντροπή να μιλάει ο Υφυπουργός κ. Συρίγος όταν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχουν αποκαταστήσει τους Πτυχιούχους Τ.Ε.Ι. αλλά και και τους τωρινούς Αποφοίτους Πανεπιστημίων Γαβρόγλου με την έκδοση Επαγγελματικών Δικαιωμάτων, παρά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ.

Εδώ & τώρα Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση να εκδώσουν Επαγγελματικά Δικαιώματα για τις σχολές των πρώην ΤΕΙ που εκκρεμούν εδώ και χρόνια.

Επιτέλους η Κυβέρνηση πρέπει να αποκαταστήσει τις οικογένειες χιλιάδων αποφοίτων ΤΕΙ , Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών που με μόχθο ,κόπο, στερήσεις και έξοδα έστειλαν τα παιδιά τους να σπουδάσουν και τα πτυχία τους δεν τους δίνουν το δικαίωμα να ασκήσουν καμία επαγγελματική δραστηριότητα.

Να καταργηθεί η διάκριση ΠΕ & ΤΕ και να δημιουργηθεί νέα ενιαία κατηγορία Ανώτατης Εκπαίδευσης (Α.Ε.) στο δημόσιο και να τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα το δικαίωμα θέσης με το ''Εν Ελλείψει Π.Ε. '' που επιδιώκουν τα συντεχνιακά επιμελητήρια

Τέλος να δημιουργεί άμεσα επιμελητηριακός φορέας (Ν.Π.Δ.Δ.)για όλους τους πτυχιούχους ΤΕΙ.


πηγή: (zougla.gr)

Σχόλια