ΥπΑΑΤ: «Φρένο στις αθέμιτες πρακτικές για τα αγροτικά προϊόντα» - ΒΙΝΤΕΟ

Νέο αυστηρότερο θεσμικό πλαίσιο ετοιμάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη θωράκιση των ελληνικών προϊόντων, όπως προανή...
Νέο αυστηρότερο θεσμικό πλαίσιο ετοιμάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη θωράκιση των ελληνικών προϊόντων, όπως προανήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς.

Θα υπάρχουν αυστηροί κανόνες που θα βάζουν φρένο στη νοθεία και τις αθέμιτες πρακτικές που υπονομεύουν την ποιότητα και την αξία των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Κομβικό ρόλο στην αποτροπή αθέμιτων πρακτικών και νοθειών στα αγροτικά προϊόντα, αναμένεται να παίξει η αναβαθμισμένη εκδοχή του συστήματος Άρτεμις, το Αρτεμις Plus που φιλοδοξεί να ορθώσει έναν ψηφιακό φράχτη θωράκισης της παραγωγής και μεταποίησης γάλακτος.

Το σύστημα λειτουργεί πιλοτικά εδώ και 18 μήνες σε 2 κτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς στη Θεσσαλία με ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Το ετήσιο οικονομικό όφελος από τη χρήση του συστήματος σε όλη τη χώρα, κάτι που θα πάρει περίπου 14 μήνες, υπολογίζεται σε 143 εκατ. ευρώ ετησίως.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΙΑΜΗΣ

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ertnews.gr

Σχόλια