ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέσα στον Ιούνιο το σύνολο των εκκρεμών πληρωμών

Την καθυστέρηση στις πληρωμές των Προγραμμάτων Νιτρορύπανσης και Βιολογικών Προϊόντων, καθώς και σε υπόλοιπα εξισωτικών, αλλά και το θέμα τη...


Την καθυστέρηση στις πληρωμές των Προγραμμάτων Νιτρορύπανσης και Βιολογικών Προϊόντων, καθώς και σε υπόλοιπα εξισωτικών, αλλά και το θέμα της μη πληρωμής των Προγραμμάτων Δάσωσης Γαιών για το 2021 και Μακροχρόνιας Παύσης Γαιών για το 2018, έθεσε, για μια ακόμη φορά, ο αν. γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτρη Μελά, κατά τη συνάντησή τους, στα γραφεία του Οργανισμού.


Ο Λαρισαίος πολιτικός, εκφράζοντας και την αγανάκτηση των παραγωγών του νομού, τόνισε ότι η καθυστέρηση στις πληρωμές δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, που υποφέρουν από έλλειψη ρευστότητας, εν μέσω, μάλιστα και των ανατιμήσεων σε ενεργειακό κόστος, πετρέλαιο, ζωοτροφές, αγροεφόδια και λιπάσματα.

Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, από την πλευρά του, αναγνώρισε το δίκαιο της αγωνίας των αγροτών, απαντώντας στον κ. Κέλλα, ότι το σύνολο των αντίστοιχων πληρωμών θα ολοκληρωθεί μέχρι 30 Ιουνίου, όπως ορίζεται και από τον ευρωπαϊκό κανονισμό, ενώ οι υπόλοιπες πληρωμές, που δεν άπτονται μέτρων αγροτικής ανάπτυξης, όπως υπόλοιπα της Βασικής Ενίσχυσης, του Εθνικού Αποθέματος και λοιπών συνδεδεμένων, θα υλοποιηθούν εμπρόθεσμα, εντός του Ιουνίου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, μετά το πέρας της συνάντησης με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, δήλωσε:

«Επισκέφθηκα, για μια ακόμη φορά τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, για να εκφράσω τη δικαιολογημένη αγανάκτηση αγροτών και κτηνοτρόφων, αναφορικά με τις καθυστερήσεις πληρωμών, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.

Ευελπιστώ, ότι αυτή τη φορά, τουλάχιστον, θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα πληρωμών, καθώς διαπιστώνω ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, τόσο από τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, όσο και από το Υπ. ΑΑΤ, για να εξευρεθούν λύσεις στα προβλήματα που προέκυψαν.
Θα βρίσκομαι σε ανοιχτή επικοινωνία με την ηγεσία του Οργανισμού, μέχρι την οριστική πληρωμή των εκκρεμοτήτων των παραγωγών του νομού μας».
Σχόλια