Πανεπιστήμιο της Μινεσότα : Σε μελέτη για οφέλη κατά της λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας το Κερκυραϊκό ελαιόλαδο από τον Άη Μαθιά

Κλινική μελέτη που θα βασίζεται στο Κερκυραϊκό ελαιόλαδο θα γίνει από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα των ΗΠΑ σε ασθενείς με χρόνια λεμφοκυτταρ...


Κλινική μελέτη που θα βασίζεται στο Κερκυραϊκό ελαιόλαδο θα γίνει από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα των ΗΠΑ σε ασθενείς με χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία.

Ο Σπύρος Δαφνής εκπρόσωπος της οικογενειακής επιχείρησης από τον Άη Μαθιά που παράγει το γνωστό ελαιόλαδο Governor μιλώντας στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ δήλωσε ότι μόλις χθες έστειλε τη μεγαλύτερη μεγάλη ποσότητα που έχει κρατήσει ποτέ η επιχείρηση για έρευνα.

Πρόκειται όπως μας είπε για τη μεγαλύτερη κλινική έρευνα που έχει γίνει ποτέ με βάση το κερκυραϊκό λάδι. Είναι η πολλοστή φορά που η οικογένεια Δαφνή συμμετέχει με την παραγωγή της σε έρευνα τόσο στην Ελλάδα όσο και την Αμερική. Από αυτού του είδους τις έρευνες ανακάλυψε η Κέρκυρα ότι το λάδι που παράγεται από τη λιανολιά, είναι μαδητό, παράγεται και φυλάσσεται υπό συγκεκριμένες συνθήκες είναι το πρώτο σε φαινόλες. Η αξία του έχει ξεπεράσει τις συνήθεις συνθήκες της αγοράς και φτάνει ακόμα και τα 80 ευρώ το κιλό!


Μέχρι τώρα έχουν οργανωθεί από Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια έρευνες με αντικείμενο τη συνεισφορά του ελαιολάδου στην αναστροφή της νόσου αλτσχαιμερ. Τώρα είναι σε εξέλιξη μεγάλες έρευνες για την συμβολή του ελαιόλαδου στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Επίσης ο κ. Δαφνής ενημερώνει με νέα ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είχε μια ακόμη επιτυχία σε έναν εκ των κορυφαίων διαγωνισμών του κόσμου, στο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολαδου της Νέας Υόρκης 2022 με Ασημένιο Βραβείο για τον “Κυβερνήτη”.


ΠΗΓΉ:  ertnews.gr

Σχόλια