Πως Ρωσία & Ιαπωνία οικειοποιούνται τη φέτα & το ελληνικό γιαούρτι : «feta Greek» Made in Russia & «Greek yogurt» made in Japan...

Όποιος καεί με το χυλό φυσάει και τη... γιαούρτη Τι κι αν η φέτα θεωρείται «ελληνικό εθνικό προϊόν», αυτό δεν εμπόδισε μεγάλη ρωσική γαλακτο...


Όποιος καεί με το χυλό φυσάει και τη... γιαούρτη
Τι κι αν η φέτα θεωρείται «ελληνικό εθνικό προϊόν», αυτό δεν εμπόδισε μεγάλη ρωσική γαλακτοβιομηχανία να παραγάγει φέτα με την επωνυμία «feta Greek» Made in Russia.

Ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί και με γαλακτοβιομηχανία της Ιαπωνίας η οποία έβγαλε στην αγορά γιαούρτια με την επωνυμία «Greek yogurt» made in Japan.

Μπορεί βάσει νόμου αυτές οι πράξεις να θεωρούνται παράνομες, αφού οι εταιρείες αυτές δεν είχαν άδεια χρήσης της επωνυμίας, ωστόσο χρησιμοποίησαν ανενόχλητοι τα εθνικά μας σύμβολα στις συσκευασίες τους, με τη βοήθεια Ελλήνων διπλωματών.
Μια αναπάντεχη επιβεβαίωση παλαιότερου άρθρου μας λάβαμε, μέσω ενός εξωδίκου του Αθανασίου Καραπέτσα, το οποίο δημοσιεύουμε παραπλεύρως. 

Ο ίδιος, χωρίς να λέει τίποτα βεβαίως για την «ταμπακέρα», στην προσπάθειά του να αποσείσει τις ευθύνες του και να διαχωρίσει τη θέση του, «δείχνει» την Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ και κατ’ επέκταση τον πολιτικό της προϊστάμενο, κύριο Δένδια, ως τους υπεύθυνους για το ότι δεν πραγματοποιήθηκε καμία ενέργεια προκειμένου να εμποδιστεί η κατασκευή στη Ρωσία ολόκληρου εργοστασίου παρασκευής «ελληνικής φέτας» και κυκλοφορίας του προϊόντος αυτού σε όλες τις αγορές της Ρωσικής Ομοσπονδίας με το ελληνικό σήμα που γράφει «φέτα» και την ελληνική σημαία στη συσκευασία, έστω και αν πρόκειται για Προϊόν Ονομασίας Προελεύσεως που προστατεύεται από την ΕΕ (ΠΟΠ), έστω και αν πρόκειται για κοινοτική υπόθεση και θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί ο σχετικός μηχανισμός της ΕΕ, έστω και αν απαγορεύεται ρητώς από την ελληνική νομοθεσία η χρήση της ελληνικής σημαίας για εμπορικούς σκοπούς από αλλοδαπές εταιρείες, έστω και αν οι πολιτικοί μας υπόσχονται προεκλογικά λαγούς με πετραχήλια στους Έλληνες κτηνοτρόφους, έστω και αν διατείνονται σε όλους τους τόνους την εθνική ανάγκη να παραμείνουν οι κτηνοτρόφοι μας στην ύπαιθρο. 

Αλλά πώς να παραμείνουν όταν ακόμη και τα ελάχιστα εθνικά μας προϊόντα που έχουν κατοχυρωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση (φέτα) ή που θεωρούνται χαρακτηριστικά δείγματα της ελληνικής παράδοσης (ελληνικό γιαούρτι) τα καπηλεύονται αλλοδαπές εταιρείες χωρίς καμία απολύτως αντίδραση από το ελληνικό κράτος…

πηγή:zougla.gr

Σχόλια